Peter Aalbæk er direktøren i Zentropa, der kan slippe af sted med lidt af hvert.
Peter Aalbæk er direktøren i Zentropa, der kan slippe af sted med lidt af hvert. Foto: Erik Refner

Ansatte følte, at det gav point at give Aalbæk en fræk servering.

TIl julefrokoster i filmproduktionsvirksomheden Zentropa blev der uddelt  'nutteprisen' og 'kuffertpris' til de ansatte, der havde taget flest kilo på i årets løb.

Og til festerne for få år tilbage i den kontroversielle Zentropa-koncern, serverede kvindelige småttere - ansatte fra Zentropas elevskole - iført frækt bunny-kostume. 

Chefen for Zentropa, Peter Aalbæk, kaldte de kvindelige 'småtteres' frække initiativ for 'fantastisk'.

Det fortælle kilder BT, der i dag går helt tæt på Zentropa-direktøren Peter Aalbæk og hans kontroversielle ledelsesstil. .  

'Småtterne' blev, ifølge kilderne, ikke tvunget til den frække servering, men flere af dem vidste, at det gav gode pluspoint hos Aalbæk.

- Ingen blev tvunget til at servere i bunny-kostumet. Men alle småttere ved godt, at hvis man skal gerne have en chance i filmbranchen, er det med at få plusser i bogen hos Peter (Aalbæk red.). At sige ja til at servere i det kostume, er noget, som alle ved, at Peter fandt sjovt, og som ville give plusser hos ham, siger en tidligere medarbejder.

Flere nuværende ansatte og tidligere ansatte fortæller, at Zentropadirektøren også opfordrede sine unge ansatte til nøgenbadning sammen med ham. Aalbæk Jensen gik forrest ved at råbe 'sut eller smut' til alt og alle.

Mange fortæller også om de traditionelle fredagssamlinger i Zentropas storhedstid for få år tilbage, hvor alle nye medarbejdere skulle møde i 'Plejehjemmet'. Et sted, hvor Ålen har sit kontor, der består af en sofa, hvor han indtager direktørrollen både liggende og siddende.

Her var der mulighed for at fortælle om nye projekter, ligesom nye og afgående medarbejdere blev introduceret.
 
Flere kilder hævder, at det var 'normalt, at nye medarbejdere blev spurgt 'hvad de var til' - altså deres seksuelle orientering - men andre siger, at det har de aldrig hørt. De fleste synes også, det er sjovt, når der “buhes” af de nye, hvis de kommer fra Nordsjælland og til gengæld jubles, hvis de kommer fra egnen syd fra København, især Herfølge-området, hvor 'Ålen' selv bor, og hvorfra hans verden udgår.

Køb BT søndag og læs, hvordan 'Ålen' bl.a. køber ludere til sine ansatte, hvorfor en ansat smed en lagkage i hovedet på ham og hvad han kalder sig selv over de ansatte.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.