Lyt til artiklen

Den skandale- og konkursramte 'Inderhavnsbroen' i København åbner langt om længe. Det bekræfter københavnsk borgmester.

'Rygterne er sande. I aften klokken 18 sker det. Endelig!' Sådan skriver Morten Kabell (EL), der er teknik- og miljøborgmester i København, i et tweet.

Og det sker efter lang tids forsinkelse. Inderhavnsbroen, som skal forbinde Havnegade ved Nyhavn med Nordatlantens Brygge - Kongens Nytorv og Operaen, for dem som ikke lige er så god til vejnavne - direkte med hinanden, er nemlig løbet ind i adskillige problemer undervejs.

Først gik entreprenørfirmaet, der stod for opførslen, E. Pihl & Søn, konkurs, og siden har man fundet flere problemer med byggeriet, hvilket har udskudt byggeriet i længere tid og ikke så overraskende som en konsekvens deraf forøget prisen betydeligt.

Men nu kan alt det snart gå i glemmebogen, når 'Den Skæve Bro', som broen bl.a. har fået af tilnavn på grund af de mange fejl og beliggenheden ikke langt fra Christianias Puster Street, åbner brodækket for de første personer.

Inderhavnsbroen er anlagt i Københavns havn mellem Havnegade og Nordatlantens Brygge.
Inderhavnsbroen er anlagt i Københavns havn mellem Havnegade og Nordatlantens Brygge. Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Vis mere

Det sker, som Morten Kabell skriver på Twitter, altså torsdag klokken 18.00 - hvis ikke den rammes af 'jordskælv og meteorregn', som borgmesteren joker i tråden til det oprindelige tweet.

Oprindeligt skulle broen have været klar helt tilbage i 2013, men det sker altså først i dag.

Der er officiel åbning af Inderhavnsbroen fredag den 19. august, hvor der afholdes en festlig københavnerbegivenhed på begge sider af havnen', skriver Københavns Kommune ifølge Ritzau.

Problemramt inderhavnsbro der skal forbinde Nyhavn til Christiansbro.
Problemramt inderhavnsbro der skal forbinde Nyhavn til Christiansbro. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere