Hører du til dem, der tjekker ind og ud med dit rejsekort, når du tager på arbejde eller til studiet morgen efter morgen og igen, når du skal hjem?

Så kan der være endog meget store besparelser at hente ved at skifte det blå rejsekort ud med et periodekort: godt og vel 9.000 kroner, viser en undersøgelse fra prissammenligningstjenesten Samlino.dk, som metroxpress omtaler mandag.

Hvis du bruger den offentlige transport i hovedstadsområdet dagligt til og fra arbejde i myldretiden og derudover benytter offentlig transport fire gange om ugen uden for myldretiden, løber det op i 16.971 kroner om året med rejsekortet, hvis du hver gang rejser fire zoner.

Et firezoners periodekort koster til sammenligning kun 7.860 kroner om året.

Mens man i de fleste landsdele automatisk optjener rabatter, jo mere man bruger rejsekortet, er det ikke tilfældet i hovedstadsområdet og i det sønderjyske.

Merprisen for at bruge rejsekortet som pendler i hovedstadsområdet kommer bag på formand for Pendlerklub Hedehusene Anne Storm:

»Det synes jeg faktisk ikke er i orden. Der er folk i vores omgangskreds, som først for nylig har fundet ud af, at de betaler alt for meget med rejsekortet. Det vil jeg informere vores medlemmer om,« siger hun til metroxpress.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hovedstadens trafikselskab Movia, men på rejsekort.dk fremgår det, at: ?Er du pendler eller pensionist, og rejser du inden for hovedstadsområdet, er det næppe nogen fordel for dig at skifte til rejsekort - endnu?.