Det har kostet Danmark 13 milliarder at gå med i krigen i Afghanistan. Men vi har ikke fået nok for pengene, siger ekspert.

Der er blevet sat pris på Danmarks deltagelse i Afghanistan-krigen. Ifølge en ny undersøgelse Fra Udenrigsministeriet og Forsvarsministeriet har det kostet Danmark omkring 13 milliarder kroner at følge USA ind i Afghanistan-krigen, skriver Jyllands-Posten.

Men det høje beløb står ikke mål med resultaterne i landet, vurderer professor Mikkel Vedby Rasmussen fra Center for Militære Studier ved Københavns Universitet.

- Regningen er blevet for stor i forhold til det magre resultat. Det er én af grundene til, at Danmark sammen med USA og Storbritannien trækker sig ud af Afghanistan, siger han.

Udviklingsminister Christian Friis Bach (R) erkender, at situationen i landet stadig er skrøbelig, men understreger, at der også er sket fremskridt. Han peger på, at den forventede levealder i landet eksempelvis er steget fra 44 til 64 år. Venstre betegner Danmarks deltagelse i krigen som »det mindst ringe alternativ«, mens Enhedslisten siger, at Danmark har spildt knap 10 milliarder kroner på den militære indsats.

Siden 2001 har Danmark ydet omkring 3,3 milliarder kroner i udviklingsbistand til genopbygningen af Afghanistan.