Træk huen godt ned over ørerne og behold de lange underbukser på - et godt stykke tid endnu. Kulden fortsætter cirka en uges tid endnu.
Træk huen godt ned over ørerne og behold de lange underbukser på - et godt stykke tid endnu. Kulden fortsætter cirka en uges tid endnu. Foto: Bax Lindhardt
Danmark er søndag stået op til endnu en iskold morgen, og der er ingen grund til at gemme hue, vanter og de lange underbukser væk lige foreløbig. For frosten og de iskolde morgner fortsætter en uge tid endnu

- Der er kulde over Danmark i dag, og det fortsætter også de næste 5-7 dage, fortæller vagthavende metrolog ved TV 2 Vejret, Andreas Nyholm til bt.dk.

Natten mellem lørdag og søndag nåede temperaturen flere steder i landet helt ned på 12-14 frostgrader. Den kommende uge vil temperaturen ikke komme helt så langt ned, men det vil stadig føles mindst lige så koldt, forklarer Andreas Nyholm.

- I morgen og i de kommende dage vil det nok blive lidt varmere - nok -1 til -4 grader - men til gengæld vil en jævn til hård vind fra øst blæse ind til os, og det betyder, at det faktisk vil føles koldere, end det gør her søndag morgen. Det vil føles som -15 grader de fleste steder - nogle steder helt ned til -20 grader, siger han.

Når metrologen kigger længere frem i prognoserne, er der dog klare tegn på, at vinterkulden er på retur.

- Vi kommer sandsynligvis til at få plusgrader, inden vi går ind i februar, siger Andreas Nyholm.

Han vurderer, at frem mod slutningen af måneden vil fronter med varme presse på fra vest og give os plusgrader på 3-5.

Trods kulden er der dog ikke grund til at advare morgentrafikken mod sne- og isglatte veje.

- Der kan være pletvis glatte veje og frost, men det burde ikke give problemer. Det er nok mere cykellisterne, der skal være opmærksomme og tage rigtig godt med tøj på, for det bliver virkeligt koldt, siger vagthavende metrolog ved TV 2 Vejret, Andreas Nyholm.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.