Forskere arbejder i øjeblikket på højtryk for at finde ud af, hvor den meteorit, der lørdag blev set på den danske aften himmel, eventuelt er landet. Det kan Henrik Nygaard Pedersen måske kaste mere lys over. Han er højst sandsynligt det vidne, der så meteoritten tættest på jorden.

Mystikken om det enorme lysglimt, der kunne ses særligt i Nordsjælland lørdag aften omkring klokken 22, lever stadig. Men nu fortæller Henrik Nygaard Pedersen til BT, at han muligvis så, hvor meteoritten landede.

»Det må simpelthen være her omkring, at den er faldet ned. Lyset var lige for fødderne af os,« siger Henrik Nygaard Pedersen.

Lørdag aften sad 46-årige Henrik Nygaard Pedersen og så en film med sin kæreste i hjemmet i Slangerup på Sjælland, da der pludselig var noget, der lyste kraftigt op for enden af haven.

»Det første jeg tænkte var, at det måtte være årets dyreste fyrværkeri. Vi ventede et enormt brag. Men der kom intet.«

Men ved nærmere eftertanke, var det helt udelukket, at der var tale om fyrværkeri.

»Det var ekstremt kraftigt. Det lyste op som et stadionlys, men helt ned ved jorden. Som om nogen havde tændt en kæmpe pære nede ved jorden, som lyste op ad,« fortæller Henrik Nygaard Pedersen.

Det gik først op for Henrik søndag morgen, at han og kæresten havde været vidne til den meteorit, der lørdag aften omkring klokken 22 er blevet set flere steder i Danmark, særligt i Nordsjælland.

»Det var lige for fødderne af os. Helt nede mellem os. Det var ikke et lys, der passerede. Det gik ligesom ikke til højre eller venstre,« siger Henrik Nygaard Pedersen og fortsætter:

»Siden lyset var så lavt, vil det ikke komme bag på mig, at det er landet lige her i nærheden – måske på den mark, der ligger få meter fra os.«

Johan Peter Uldall Fynbo, Professor MSO ved Niels Bohr Instituttet, synes det lyder meget spændende og sandsynligt, at meteoritten kan være landet i nærheden af Henrik Nygaard Pedersen.

»Med den beretning kunne det meget vel tyde på, at den (meteoritten red.) har været meget langt nede i det område.«

Professoren forklarer, at det er svært at vurdere meteorittens størrelse, men han vil skyde på et sted mellem en tennisbold og en fodbold.

Hvis man skulle have lyst til at lede efter meteoritten, er det dog muligt, at man skal kigge efter mindre stykker.

»Det sker tit, at de bryder i flere små stumper over et større områder. Men det kan også være, at den er nået at brænde op, inden den har ramt jorden,« siger Johan Peter Uldall Fynbo.

Han forklarer, at meteorit-stykkerne kan kendes på, at de har en brændt overflade, som om de er taget ud af at bål. De har typisk en sort skorpe og en smeltet overflade.