Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

I visse bydele bliver valgplakater med kvindelig muslimsk politiker konsekvent pillet ned

For politikeren Yildiz Akdogan (S) er der dele af København, hvor det ikke kan betale sig at hænge valgplakater op. De bliver simpelthen pillet ned, malet over eller på anden vis skændet.

Derfor har hun på forhånd droppet at hænge plakater op i blandt andet københavner-bydelen Tingbjerg, fortæller kandidaten til Københavns Borgerrepræsentation.

- Jeg går bevidst uden om visse områder, ellers bliver plakaterne simpelthen smadret eller pillet ned. Sidste gang blev samtlige mine plakater i Tingbjerg skåret ned, og det har været et større arbejde, for de hang højt oppe. Men det siger bare noget om deres målrettethed, siger Yildiz Akdogan (S) til bt.dk.

Hun mener, at hun som kvindelig politiker med muslimsk baggrund er en torn i øjet på yderligtgående, muslimske grupperinger som f.eks. salafisterne, der går ind for sharia-lovgivning.

- De modarbejder demokratiet og ser gerne, at visse bydele bliver afskåret fra resten af kvarteret. Ved seneste folketingsvalg oplevede jeg, at de stod uden for valgsteder og opfordrede folk til ikke at stemme, påpeger Yildiz Akdogan.

Ifølge hende drejer det sig om en gruppe, der færdes i området omkring bydelene Brønshøj, Tingbjerg, Husum og ydre Nørrebro i København. Natten til lørdag blev fire frivillige, der hængte valgplakater op for Yildiz Akdogan, truet til at fjerne plakaterne igen af en flok aggressive mænd. Da politiet blev tilkaldt, forsvandt de dog fra stedet.

- Torsdag var de allerede i gang, da jeg var ude og snakke med vælgere. En flok af unge bad mig forsvinde. De ville ikke stemme og hvis de gjorde, ville de stemme på salafisterne. De ældre i området kiggede, men gik bare forbi, fortæller hun.

Det er især bydele ved Valby, Tingbjerg og Lundtoftegade på Nørrebro, hvor Yildoz Akdogan oplever fjendtligheden.

- Jeg håber virkelig, at politiet tager dette alvorligt og er opmærksomme på problemet. Det er en trussel mod demokratiet. Der er i forvejen en meget lav valgdeltagelse blandt unge muslimer, og det gør det bestemt ikke bedre, at der er folk, der modarbejder og hjernevasker unge drenge med ord fra koranen, siger Yildiz Akdogan.

Vagtchefen hos Københavns Politi har ingen kommentar til den aktuelle sag og henviser til kommunikationsafdelingen. Her er man endnu ikke vendt tilbage.

Andre læser også