Den rystede mor med sin fem-årige søn, Christian-Elias.
Den rystede mor med sin fem-årige søn, Christian-Elias. Foto: Camilla Rønde

Moren til fem-årig Christian-Elias, der blev glemt i sin børnehave, da pædagogerne lukkede den før tid, er rystet over episoden.

En grædende dreng, der panisk og alene gik rundt på børnehavens legeplads ved en lukket børnehave.

Sådan fandt en far sin fem-årige søn, Christian-Elias, da han kom for at hente ham i børnehaven Lindegården i Næstved.

- Min mand når kun at stille sin cykel, før han hører en dreng græde. Det er så vores søn, der straks løber hen til hegnet, når han ser ham, siger Anna Wichmann, der er mor til fem-årige Christian-Elias, der er parrets yngste søn.

Fem-årig efterladt i børnehave

Det viser sig, at den lille dreng er blevet efterladt alene på børnehavens legeplads, efter at personalet har lukket børnehaven 25 minutter før tid. Heldigvis er børnehavens låger kun børnesikret indefra, så Christian-Elias kan blive hentet af sin far.

Episoden fandt sted den 19. marts, og Christian-Elias når kun at være alene mellem tre og fem minutter, før hans far kommer ham til undsætning. Men den lille dreng nåede alligevel at blive rigtig ulykkelig over situationen. Han skulle nemlig tisse, men kunne ikke komme ind i det låste hus.

- Han havde det rigtig skidt. Han ville ikke snakke om det. Han sagde: Hvis jeg snakker om det, så sker det bare igen, siger Anna Wichmann, der også selv blev rystet over episoden.

- Jeg har mange gange tænkt på, at det kunne være gået galt. Tænk hvis han var faldet ned fra legepladsen og havde brækket benet lige den dag, siger hun  med henvisning til, at Christian-Elias kun en uger efter episoden brækkede benet på børnehavens legeplads.

Anna Wichamnn, der selv er pædagog, kontaktede efter episoden både børnehaven og kommunen for at få en forklaring. Ifølge institutionen var det en kommunikationsfejl mellem de to ansatte – en pædagogstuderende og en vikar, der var skyld i, at Christian-Elias blev efterladt. Ingen af de to medarbejdere fik tjekket legepladsen ved lukketid.

- Vi beklager episoden rigtig, rigtig dybt. Og institutionen er også berørt af det, og derfor har vi indskærpet proceduren om lukning overfor alle vores institutioner, siger Bente Bækvad, der er kontorchef i daginstitutions-afdelingen i Næstved Kommune. Hun tilføjer, at kommunen desuden har haft en god dialog med familien. Det bekræfter Anna Wichmann:

- Vi har fået snakket med børnehaven og en pædagogisk konsulent, og jeg synes, at kommunen har gjort sit til at tage sagen alvorligt. Det synes jeg er meget betryggende, siger Anna Wichmann, der også takkede ja til et tilbud om psykologhjælp til Christian-Elias, så han kunne få bearbejdet den grimme episode.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.