BT var med, da Jennifer Lopez optrådte i London. På lørdag kommer turen til Forum

Puerto Rico!!! Puerto Rico!!! Den begejstrede, mørke kvinde et par rækker bagude råber ’Puerto Rrrrrrrrico’, som var hun til landskamp. Denne aften udgøres hendes landshold dog bare af en enkelt 165 cm høj kvinde - verdensstjernen Jennifer Lopez med rødder i dette lille mellemamerikanske land.

Verdens mest sexede rysterøv. I verdens navle endda. I bogstaveligste forstand. J.Lo optræder i 02 Arenaen i London-bydelen Greenwich. Tidligere centrum for verdens inddeling i tidszoner.

BT er i London som optakt til J.Los koncert i Forum næste lørdag. Hendes første i Danmark nogensinde.

Bare for at slå dét fast: Ingen kan som J.Lo danse og synge iført pornostiletter, pailletter og ellers ingenting i high fashion design. Og så stadig se ubesværet, naturlig ud. Uden at det bliver J.Lummert. Bare et par numre inde i koncerten har den 43-årige newyorker et solidt greb i sit engelske publikum.

Internationalt publikum

Ti veltrimmede dansere gør deres bedste for at følge trop med den hårdt arbejdende diva. Som når at flashe sin sixpack og skifte de kropsnære rober seks gange i løbet af koncerten. Syv måske. Det er lidt svært at følge med oppe fra plads 11 i række O i blok 118.

London er en international smeltedigel. Det vrimler med tilskuere med spansk/sydamerikanske rødder i 02 Arenaen. De har spændt kastagnetterne på til fest. Det er stykke tid siden, J.Lo ejede hitlisterne. Men hun er stadig den mest indflydelsesrige latina i showbiz. Det elsker de hende for. J.Lo, som fansene for længst har døbt hende, er ikke bare A-skuespillerinde, sangerinde, parfumedesigner, Idol-dommer. Hun er rollemodel.

Selvfølgelig spiller Lopez og hendes hårdt pumpede band signatursangen ’Jenny From The Block’. De 25.000, der er raslet med Jubilee-line helt ud til Greenwich, er ekstatiske.

- Nogle gange misforstår folk den sang, siger Jennifer Lopez til BT, da vi interviewer hende i telefonen op til London-koncerten.

- Den handler om at holde fast i sine rødder, værdierne. Men den handler altså lige så meget om at drømme sig væk. Om at arbejde sig ud af sine vilkår. Der er stadig masser af problemer i Bronx, som burde løses, siger J.Lo i telefonen fra ’et eller andet sted i Italien’, som hun siger.

En del af det nye show hylder Bronx-baggrunden. Med hårdt pumpede numre. F.eks. ’I’m Into You’, ’Dance Again’ og ’Goin’. Med bl.a. Flo Rida og Pitbull på video i baggrunden. Præcis som J.Los musik spænder showet vidt. R&B, hiphop, latin, latinpop, pop, kogt ned til halvanden time. Fra latin-perlen ’Let’s Get Loud’ til ’Dance Again’, der lyder som skabelonen til et hvilket som helst østeuropæisk grandprix-mareridt.

- Det er min første turné nogensinde. Jeg ser det som et drømmeshow. En hyldest til drømmene. Til at begynde med tænkte jeg Las Vegas. Jeg er vild med de der diva-show. Celine Dion. Jeg giver den gas med det smukkeste tøj og perler en masse. Det er altså vigtigt, at et show er stedet, hvor du glemmer hverdagen i et par timer, siger Jennifer Lopez til BT.

Første verdensturné

Jennifers 2007-album ’Love?’ var en eklatant kommerciel fiasko. Som den skarpe forretningskvinde, Lopez også er, stillede hun sig selv spørgsmålet, hvordan kommer jeg videre? Hun er presset nedefra af nykomlinger som Rihanna og Lady GaGa. Samtidig skræmmer sporene fra Britneys og Janet Jacksons nylige koncertflop.

Jennifer Lopez valgte at lytte til sin telefonsvarer. Hvor Simon Cowell gennem årene har lagt et hav af beskeder. J.Lo sagde ja til dommertjansen i ’Idol’. Meldte fra igen, da hun havde fået relanceret sig selv. Udsendte greatest hit-albummet ’The hits’. Og nu er hun for første gang nogensinde på verdensturné.

- Jeg kunne lade være. Det ville give økonomisk mening. Men du ved, jeg elsker at feste, siger Jennifer Lopez til BT.

Intens kontakt

Det kan virke lovlig smart, når den smukke milliardær koketterer med sin puertoricanske arbejderbaggrund i Bronx. Men det virker. Som performer har hun altid stået i skyggen af idolet Madonna. I dag kunne Madonna - som jeg så hende i Parken i juli - lære en ting eller to af J.Lo. Om publikumskontakt og hjertelighed. ’Don’t cry’, ’Don’t cry’ bliver hun ved med at sige til de mest fanatiske fans.

Jeg græd ikke ligefrem, da jeg forlod 02 Arenaen. Men man må respektere J.Lo for hendes dynamiske puls og publikumskontakt. På scenen er J-Lo stadig ’Jenny from the blokvogn’.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.