I en ny video, 'Undskyld Ruth' viser Faderhuset deres børn frem og kalder beskyldninger om vold og vanrøgt for ’Danmarks største mediehetz’.

- Ruth, hun er vildt sød og dejlig at være sammen med.

Sådan siger 15-årige Alexander Fink i en ny video, produceret af Faderhuset.

Alexander er søn af et medlem af menigheden og fortæller i videoen om, hvordan hans egen far - et frafaldent medlem - er blevet manipuleret af medierne til at tro, at der foregår dårlige ting i Faderhuset.

I en time og 26 minutter tegner videoen et billede af Faderhuset som en lykkelig menighed bestående af ’helt almindelige mennesker’, der har været udsat for et ondskabsfuldt komplot i form af en ’veltilrettelagt smædekampagne’, der involverer medierne, de sociale myndigheder og foreningen Børns Vilkår.

Vold og vanrøgt

I 2008 indberettede Børns Vilkår Faderhuset for vold og vanrøgt af børn, hvis forældre var medlemmer af Faderhuset. Men de anklager var ifølge filmen pure opspind og faldt til jorden med et brag.

- Anklagen var et led i en meget godt tilrettelagt smædekampagne, lyder det i filmen.

Smædekampagnen var ifølge filmen tilrettelagt af en navngiven mand, der på grund af jalousi over Ruth Evensens smukke niece så sig ond på Faderhuset. Ifølge filmen var det ham, der stod bag indberetningerne om vold og vanrøgt i Faderhuset. I dag - hævder filmen - er sagerne faldet til jorden, og manden har fået et polititilhold.

Bente Boserup fra Børns Vilkår siger imidlertid, at indberetningerne kom flere steder fra.

- Vi fik en række henvendelser fra personer, der havde boet i Faderhuset i mange år. De fortalte om situationer med børn, hvor vi ifølge loven bliver nødt til at melde det til de sociale myndigheder, siger hun.

Slog hånden af far

Som dokumentation for, at børn trives i Faderhuset, viser filmen en række lykkelige sekvenser med børn, der griner, leger med lego og spiller guitar.

Tre teenagere fortæller om deres liv i Faderhuset. To af dem undsiger deres egne fædre, der er trådt ud af Faderhuset og er bekymrede for deres sønner.

- Min biologiske far var jaloux over, at jeg havde fået en ny far, og at jeg faktisk var begyndt at kalde ham far. Og det var han så sur over, så han ville gerne hele tiden have mig over hos ham og kontrollere mig, siger 15-årige David Djarling, der er søn af Ruth Evensens niece.

Som 13-årig meddelte han kommunen, at han ikke ønskede kontakt med sin far, der tidligere i BT har beskyldt Ruth Evensen for at stjæle hans søn.

Ruth: Vi har sandheden

Ifølge Ruth Evensen har Faderhuset lavet filmen, fordi mange medlemmer af menigheden har haft et behov for at fortælle deres historie.

- Det er et vidneudsagn. Det er jo os, der kender sandheden, og den skal I have, siger Ruth Evensen.

Hvorfor har I valgt at lade børn medvirke?

- Det er jo store børn, og de har gerne villet udtale sig. Det er der ikke noget specielt i. Hvorfor spørger du lige til det? Sig mig engang, hvad er det her?

Det er et interview. Jeg ringer jo ikke for at hyggesnakke.

- Nå, men så vil jeg gerne se, hvad du citerer mig for.

Se Faderhusets dokumentar 'Undskyld Ruth' her.

Er du på mobil eller app, så se videoen 'Undskyld Ruth' HER