Hun var vant til at vende hver eneste krone, men i sommer ændrede Ruth Jørgensens liv sig, da hun vandt 6,2 millioner kroner i lotto.

Det var noget af en tilfældighed der gjorde, at 76-årige Ruth Jørgensen ikke blevet tvunget ud af sit hus, men i stedet vandt den helt store gevinst i lotto i sommer.

For et besøg hos sønnen ændrede hendes liv markant, skriver Politiken.

I sommer kørte hun forbi sønnen og svigerdatteren med et rugbrød. Her mindede sønnen sig selv om, at han skulle huske at købe lotto. Det fik Ruth Jørgensen til at tænke på de lottokuponer, som hun og manden havde spillet på, indtil han døde for fem år siden.

Hvis hun kunne finde de to fem-ugerskuponer derhjemme, ville hun give det et sidste skud. Også selvom hun i realiteten ikke havde råd til at give 500 kroner for at forny dem.

Lottokuponerne lå præcis, hvor hun troede de lå. Så Ruth Jørgensen smuttede en tur i Brugsen og fornyede kuponerne, selvom hun ville komme til at mangle de 500 kroner ad Pommern til, fortæller hun til Politiken.

Kontoen var nemlig ved at være drænet, efter at krisen havde tæret godt og grundigt på Ruth Jørgensen og mandens investering i en butik, der solgte skum og kurvemøbler.

Hun vidste derfor, at det kun var et spørgsmål om tid, før hun blev tvunget til at finde et nyt sted at bo med den daværende økonomiske situation.

Men fire uger efter investeringen i lottokuponerne ændrede Ruth Jørgensens liv sig fuldstændig. Et skilt i Brugsen afslørede, at der var en lottomillionær på egnen, som ikke havde indløst sin gevinst.

Så den 76-årige dame tjekkede tallene på tekst-tv, da hun kom hjem. Efter første tjek var hun dog nødt til at tjekke yderligere ni gange. Hun skulle være sikker på, at hun havde set rigtigt.

Og den var godt nok. I Brugsen fik hun en lille seddel, som viste, at hun havde vundet 6,2 millioner kroner.

LÆS OGSÅ: Nu bruger Lotto-vinderen sine penge: Se de vilde indkøb

Hun skyndte sig hen til sin datter og svigersøn, som kunne se, at hun var i usædvanligt godt humør. Hun fik at vide, at hun lignede en million, men kunne fortælle, at hun havde vundet meget mere end det, fortæller hun til Politiken.

Desværre kunne gevinsten ikke indløses samme dag, da banken var lukket. Og så blev glæden afløst af en kortvarig nervøsitet for at nogle kunne have fået nys om, at Ruth Jørgensen havde gevinsten derhjemme og måske ville bryde ind i huset og forsøge at stjæle den. Så hun fik datteren og svigersønnen til at sove hos hende om natten.

»I den første tid efter at jeg havde fået pengene, havde jeg svært ved at vænne mig til det. Jeg er født i 1939, og mine forældre har altid lært mig, at hvis jeg havde 1 krone, så skulle jeg huske at gemme mindst 25 øre. Men nu er jeg da begyndt at bruge lidt,« siger Ruth Jørgensen til Politiken.

Hun har brugt lidt penge på en lille bil af mærket Mitsubishi, og så har hun fået renoveret huset en smule. Og så har hun været på en café i Middelfart et par gange og spist nachos.

Her har de, ifølge Ruth Jørgensen, den skønneste udsigt over vandet. Men det ville hun aldrig have gjort, før millionerne tikkede ind på kontoen. For det er det rene fråds i den 76-årige dames verden.

Heller ikke til juleaften blev der skruet op for frådseriet. Selvom hun nu har råd til at give for mere end de 500 kroner, hun plejer at bruge på hver person, har hun valgt at holde det på samme beløb.

For det skal ikke ende i et gaveræs, mener Ruth Jørgensen, som er meget taknemmelig for, at hun i sommer var den heldige vinder af 6,2 millioner kroner.