Den kristne menighed Faderhuset lukker og slukker efter 23 års virke.

Frontfiguren Ruth Evensen, som sammen med sin mand Knut Evensen er omdrejningspunkt for Faderhuset, har fået nok af årelang chikane og hetz.

- Det er en skammens dag for Danmark. Og det er en skammens dag for demokratiet. Efter at have været hadeobjekt og jagtet gennem 12 år, orker vi bare ikke mere. Vi synes jo, at et samfund skal kendes på, hvordan man behandler minoriteter. Tænk hvis man gjorde noget tilsvarende mod homoseksuelle, indvandrere eller andre. Der er tegnet et fuldstændig forskruet billede af Faderhuset, og det har intet med virkeligheden at gøre. Men når man skal kaldes nazist og sammenlignes med Hitler og jeg ved ikke hvad, så må det være slut. Vi har nået et mætningspunkt, siger Ruth Evensen til bt.dk.

Beslutningen om at lukke Faderhuset er taget på en generalforsamling, og beslutningen om at lukke og slukke er taget for nylig, afslører hun.

Det er et resultatet af det, hun kalder årelang chikane, men det har slået hovedet på sømmet, at der blev skruet op for retorikken og ifølge Ruth Evensen også de udemokratiske metoder fra gruppen Nej til Faderhuset, da hun og ni andre personer med tilknytning til menigheden stillede op til kommunalvalget på lokallisten Det Frie Lolland.

- Det er ganske få, syge mennesker, som står bag hetzen mod Faderhuset, men det er folk, som medierne har samarbejdet med, og så har det til sidst været umuligt for os. De lokale medier har kørt en hetz mod os og mod mig som person, og op til kommunalvalget gik det fuldstændig i selvsving. Nu orker vi det bare ikke mere, siger hun.

Og tilføjer, at hun er afklaret med beslutningen om at lukke, ligesom hun ikke fortryder et sekund, at Faderhuset i sin tid købte det stormomsuste Ungdomshuset på Nørrebro, eller at hun og manden og en hel masse andre mennesker med tilknytning til menigheden flyttede til Lolland og begyndte på en frisk der med udgangspunkt i landsbyen Bandholm.

- Vi har startet 20 virksomheder hernede, vi har fået Bandholm Hotel op at køre, og vi har fået en masse andre ting til at ske med bl.a. en café, ishus, genbrugsbutik, brugskunst, et it-firma og et servicefirma. Vi har været et trækplaster og trukket folk til Lolland og er faktisk en voldsom solstråle- og succeshistorie. Men den del er der bare ingen, der har lyst til at skrive om, siger hun videre.

Med lukningen af Faderhuset står Knut Evensen, som er præst i menigheden, uden job fra årsskiftet.

Ruth Evensen har ikke en særlig plan for, hvad hun nu vil kaste sig over. Udover at fortsætte med at fungere som en slags mentor og konsulent for nogle af de virksomheder, der er startet på Lolland af folk med tilknytning til Faderhuset.

- Jeg har travlt, men jeg kunne godt tænke mig at skrive noget mere. Måske en bog. Men lad os nu se, hvad det bliver til, siger hun.