Begrebet 'en varm velkomst' har fået en helt ny betydning, efter otte-årige Im og hendes mor Suthida Nielsen landede i Aalborg Lufthavn. Her blev de modtaget af mellem 50 og 100 mennesker, som hujede og skrålede Ims navn, mens de viftede med balloner og flag.

Men ikke nok med det. Turen fra Aalborg Lufthavn til Aabybro foregik i et noget uvant transportmiddel, som der var sørget for til lejligheden, fortæller Tina Kragelund, der har en søn i Ims klasse på Aabybro Skole og er medstifter af støttegruppen for Im og hendes mor på Facebook, der har 10.700 medlemmer.

Se billederne: Sådan så det ud, da Im kom hjem

- Et ballonfirma har doneret en masse balloner, og så har vi fået fat i en kæmpestor limousine, som har hentet dem i lufthavnen, siger hun.

Sagen om Im Nielsen begyndte for alvor i 2012. Hendes stedfar Johnny Nielsen døde af kræft, og dermed mistede Im og hendes mor Suthida Nielsen retten til at bo i Danmark. Derfor blev de sendt ud af landet af myndighederne, men efter stor opbakning fra befolkningen og et stort pres på politikerne, blev loven lavet om, da næsten alle partierne (pånær Dansk Folkeparti) stemte for en ny lovgivning. Det betyder, at en familie ikke skal sendes ud af landet, hvis en ægtefælle dør.

I første omgang må Im og hendes mor dog opholde sig i Danmark på et turistvisum, da loven ikke er trådt i kraft.