____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Roskilde Festival tager afstand fra de udtalelser, som en af deres mange frivillige vagter kom med under et interview med Ibyen før festivalen blev skudt i gang. Her indrømmede den 18-årige vagt nemlig, at han og en kammerat havde en helt bestemt mission, de havde tænkt sig at gå efter under Rihannas koncert. De ville nemlig på 'røvtogt'.

- Rihanna handler om, at jeg skal på røvtogt! Det er en disciplin, jeg og en af mine venner har praktiseret i Musicions Hal 12 i Roskilde, hvor vi begge har arbejdet. Når der var fester med mange mennesker, var vi nogle lummergøje, der gik og tog på pigernes røve. Det er blevet et fænomen i vennekredsen, og da vi hørte, at Rihanna kommer på Roskilde, var vi sådan lidt: Okay, dér kommer nok mange damer. Så skal vi på røvtogt, lød det dengang fra vagten.

Den udtalelse har vakt harme på flere sociale medier, blandt andet på Facebook, hvor flere raser over, at en af musikfestivalens egne vagter har planer om, at han vil seksuelt forulempe flere af festivalgæsterne. Og de mange kraftige reaktioner har også nået Roskilde Festivals øre. 

- Det er bestemt ikke en adfærd, der er i overensstemmelse med Roskilde Festivals værdier, og vi har da også lagt mærke til, at mange tager kraftigt afstand fra den slags handlinger på vores sociale medier, især Facebook, lyder det fra Roskilde Festivals talsperson Christina Bilde i en mail til bt.dk.

Hun håber, at de mange reaktioner kan ende med at få en positiv betydning.

- Jeg håber, at reaktionerne betyder, at han og hans venner bliver mere opmærksomme på at behandle andre med respekt. Også selvom det måske var tænkt som sjov.Lige nu leder de på festivalen derfor efter den unge vagt, så de kan få snakket med ham om hans udtalelser.

- Vores tolerance-team forsøger i øjeblikket at finde frem til ham, så de kan tale med ham om, hvordan man behandler andre med respekt, både på Roskilde Festival og i det omgivende samfund, skriver Christina Bilde. 

Tolerance-teamet er et initiativ på Roskilde Festival, der har eksisteret siden 2012 og består af frivillige, der er uddannet inden for kultur, konfliktløsning, antropologi eller lignende. Specifikt beskæftiger de i teamet sig med spørgsmål om intolerance, diskrimination og manglede gensidig respekt.