Smid alt hvad du har i hænderne. Bageren i Nørre Aaby på Fyn laver Danmarks bedste romkugler, og køen er lang og består af kunder fra hele landet.

Det skriver TV 2.

I weekenden blev prisen for ‘Danmarks bedste romkugler’ uddelt for første gang. Og selvom fynboerne er noget nær verdensberømte for deres brunsviger, ser det ud til, at de også har knækket koden til de populære wienerbrøds-rullede krymmelkugler.

For på madmessen Foodexpo i Herning blev det nemlig Nørre Aaby Bageri fra Fyn, der løb med den nye pris.

»Vi er glade, stolte og overraskede. Jeg troede, at prisen ville være nogle af mine kolleger, så da de sagde, at førstepladsen gik til en fra Fyn, fik jeg en klump i halsen og en tåre i øjet. Også grinede jeg fjoget i timerne bagefter. Det er et kæmpe skulderklap og meget rørende, man bliver helt varm inde i maven,« fortæller indehaveren af bageriet Carsten Bjørn Bak Matthiesen til BT.

Men det er måske heller ikke så underligt endda, eftersom bageriets kunder gerne kører over vand og land for at få fingrene i de brune kugler.

»Det er fantastisk. Vi har kunder, der ringer fra Helsingør, som vil komme og hente 20 romkugler. De kommer fra hele Danmark. Hobro, Herning, Vejle, Nordenfjords, Sorø, København og Helsingør,« fortæller indehaveren til TV 2.

Romkugler kommer i mange afskygninger, og John Jønsson, formanden for Bager-og Konditormestre i Danmark, fortæller til mediet, at folk har mange forskellige holdninger til, hvordan de kan lide deres romkugler, som kan være bløde, faste, kraftige eller milde.

Men selvom Nørre Aaby Bageri ser ud til at have fundet den helt rigtige kombination, som blandt andet består af Nutella, saltede karameller og Malibu-rom, deler de gerne opskriften med folk, der har lyst til at gøre dem kunsten efter.

Læs opskriften, der får kunder til at køre flere hundrede kilometer på tværs af landet, her: