Lyt til artiklen

Mesopotamia Broadcast A/S og ROJ TV A/S har kastet håndklædet i ringen. Klokken 12 mandag får Sø- og Handelsretten en konkursbegæring fra bestyrelsen bag de to TV-selskaber.

»Vi er tvunget i knæ. Vi kan ikke længere løfte det journalistiske ansvar,« lyder det i en pressemeddelelse fra bestyrelsen.

Den peger på den ti millioner kroner store bøder, som selskaberne er blevet pålagt at betale, som årsagen til, at selskaberne nu må dreje nøglen om. ROJ TV er blevet pålagt at betale bøden, fordi stationen har overtrådt straffelovens bestemmelse om terrorisme, eftersom den har ageret talerør for PKK, Kurdistans Arbejderparti, som står på EUs terrorliste.

»Det afgørende stød kom fra den danske bankstand og domstolens krav om, at vi straks skulle betale bøden. Vi håbede på, at myndighederne ville afvente den eventuelle vurdering fra Højesteret,« siger ROJ TVs direktør, Imdat Yilmaz, i pressemeddelelsen.

Højesteret afviste 19. juli ROJ TVs ønske om at få udsat den bøde på ti millioner kroner, som både Københavns Byret og Østre Landsret har idømt TV-selskaberne.

3. juli blev bøden, som Københavns Byret idømte TV-selskaberne, stadfæstet af Østre Landsret, der dermed gav byretten ret i, at selskaberne er skyldige i at overtræde straffelovens bestemmelse om terrorisme, fordi ROJ TV har været talerør for PKK, der er på EUs terrorliste på grund af terrorhandlinger, blandt andet i Tyrkiet.

»Vi takker alle de mange mennesker, der fast gennem årene har støttet os i ånd, såvel i mod og økonomisk, som de kreditorer, der gang på gang har udvist tålmodighed. I dag kan vi desværre ikke bære ansvaret længere, vi beklager på det dybeste,« skriver bestyrelsen.