Har tre ufærdige universitets-uddannelser og har det godt med at hæve kontanthjælp på 11 år.

Robert Nielsen er en blandt mange danske arbejdsløse. Han modtager kontanthjælp, men er ikke interesseret i de jobs, han får tilbudt. Han gider nemlig ikke lave skod-arbejde, hvor han f.eks. skal samle klemmer eller være pedel i McDonalds.

I den seneste tid har debatten om kontanthjælpsmodtagere raset. Hvis man er på offentlig forsørgelse, skal man så altid være parat til at flytte for at få et job? Og skal man tage imod alle jobs? Også hvis man er overkvalificeret til jobbet?

Nej, lyder svaret fra Robert Nielsen. Han er på kontanthjælp og vil ikke i aktivering, til jobansøgningskurser eller lignende tilbud. Det fortæller han om søndag aften i DR2-programmet 'På den 2. side'.

Robert Nielsen er ikke bleg for at indrømme over for jobkonsulenterne, at han er doven. Over kaffen efter en samtale kan han f.eks. finde på at sige:

- I virkeligheden er jeg sku’ et dovent svin. Jeg har det godt med at hæve bistandshjælp lige for tiden, siger han til DR2. 

LÆS OGSÅ:

Robert Nielsen mener, at han bliver straffet for sin ærlige attitude. Når han siger sandheden, oplever han, at jobkonsulenterne forsøger at sætte ham på tre måneders fuldtidsaktivering.

Robert Nielsen har ikke haft arbejde i 11 år - siden han forlod universitetet. Han har læst tre uddannelser (økonomi, kinesisk og filosofi), men aldrig færdiggjort nogle af dem.

Robert Nielsen kunne godt tænke sig et 'tale-job', hvor han kan få lov til at debattere samfundet og bruge sin viden herom.

- At jeg sidder og samler klemmer er jo ikke noget, der stimulerer samfundet og økonomien, siger han til DR2.

SE TV-INTERVIEWET MED ROBERT NIELSEN PÅ DR.DK HER

HVAD MENER DU? ER DET I ORDEN AT SIGE NEJ TIL JOBS, HVIS MAN SYNES DE ER KEDELIGE ELLER IKKE MATCHER ENS KVALIFIKATIONER. DELTAG I DEBATTEN NEDENFOR (HUSK AT HOLDE EN ORDENTLIG TONE I DEBATTEN)