Erhvervsmanden Klaus Riskær Pedersen vil gerne starte en enkeltmandsvirksomhed, men det er praktisk umuligt for ham. Det er dog ikke myndighederne, der har stillet sig i vejen for Riskærs seneste erhvervseventyr, men derimod hans bank.

For selvom Klaus Riskær Pedersen har fået tildelt et CVR-nummer af Skat, vil hans bank ikke oprette en virksomhedskonto til ham. Begrundelsen er, at han er registreret i RKI efter en personlig konkurs i 2010.

- Jeg er simpelthen træt af at blive svinet til af pengeinstitutter som f.eks. i denne sag, hvor man ikke vil åbne en konto (til ren betalingshåndtering), fordi jeg står i RKI. Hvad fanden har det med sagen at gøre? Jeg har en personlig konto i banken i forvejen og skal bruge en konto for at komme under virksomhedsbeskatningsordningen. Det står der jeg skal i skattelovene!, skriver Klaus Riskær Pedersen på Facebook.

Til BT fortæller erhvervsmanden, at erhvervskontoen kun skal bruges til ind- og udbetalinger. Han siger, at han hverken har bedt om hverken kredit eller lån og forstår derfor ikke, hvorfor banken stiller sig på bagbenene.

- Jeg skal følge skattelovgivningen, og derfor er jeg nødt til at have en separat erhvervskonto, så tingene er skilt ad. Men det kan jeg ikke få lov til at få på grund af en personlig konkurs fra 2010, som gjorde at jeg blev registreret i RKI. I det her land kan man ikke drive en virksomhed uden en bankkonto, og det forhindrer banken mig i at oprette, siger Klaus Riskær og uddyber:

- Det er den praksis, jeg anfægter. Jeg er sur over den overlegenhed, bankerne viser. De har nydt godt af den hjælp, de har fået af befolkningen i form af hjælpepakker. Derfor synes jeg, at de skal gøre deres yderste for at hjælpe dem, der gerne vil starte en virksomhed og skabe vækst. Der er jo ikke tale om et lån eller en kredit, men bare en simpel bankkonto.

Klaus Riskær har opgivet at gå til andre private banker, da han ikke har forventning om at få et andet svar, end det hans egen bank gav. Derfor har han nu henvendt sig til nationalbanken.

- Da et privat pengeinstitut åbenbart ikke kan give mig en erhvervskonto, så har jeg skrevet en venlig mail til Nationalbanken. Så må de jo give mig en konto, når mit private pengeinstitut ikke vil, siger Klaus Riskær til BT.