(Arkivfoto)
(Arkivfoto) Foto: Claus Fisker

Selv om der falder mellem fem og ti centimeter sne på søndag, vil det forsvinde igen de fleste steder juleaftensdag, forudser DMI.

Vejret frem til juleaften byder på kulde og sne - og risiko for en snestorm lillejuleaftensdag. Men derefter er det tøvejret og mildere temperaturer, der tager over, lyder det fra DMI.

- Vi har en kold østenvind, der passerer henover landet fredag og lørdag. Selv om temperaturen er omkring frysepunktet vil det føles bidende kold, fordi der er en jævn til hård østenvind, siger vagthavende meteorolog Mogens Rønnebek, DMI, til Berlingske Nyhedsbureau.

Søndag presser den varme luft sig på, og så har vi balladen, når kulde og varme møder hinanden.

Det begynder at sne søndag eftermiddag, og snebygerne rammer først de sydvestlige egne af landet. Derfra breder det sig i løbet af eftermiddagstimerne og aftenen til hele landet.

- Det kan godt gå hen og ligne en snestorm med en jævn til hård vind fra sydøst, nogle steder kuling. Samtidig vil det sne, og jeg forventer mellem fem og ti centimeter, nogle steder 15 centimeter sne, siger Mogens Rønnebek.

Sidst på dagen vil snevejret høre op, vinden vil tage af, og varmen vil vinde over kulden. Det betyder til gengæld en overgang risiko for isslag. Det bliver dog formentlig i nattetimerne, hvor der ikke er megen trafik.

Når vi kommer til juleaftensdag, vil meget af sneen været tøet eller regnet væk, forventer meteorologen.

- Det vil formentlig kun være i de nordligste dele af landet, at der er en chance for, at sneen bliver liggende juleaften, siger Mogens Rønnebek.

De fleste steder vil opleve en grå juleaftensdag med sjap og tø - og det samme billede gentager sig iøvrigt i juledagene. Det bliver gråt, men mildt med op til fem-syv graders varme.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.