Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Den seneste tids regn har gjort høstarbejdet umuligt. Visse steder på Sjælland overvejer man at droppe og afskrive høsten.

Det fortsatte regnvejr kan give en katastrofal dårlig kornhøst i år visse steder i landet. Indtil nu har det været ekstremt svært at bjærge kornet på de ellers fuldmodne arealer. Nu risikerer afgrøderne at spire, fordi det stadig er umuligt at komme frem og høste med maskinerne.

Den seneste uge har det været relativt mildt og fugtigt. Det giver i stigende omfang anledning til tab for landmændene, oplyser direktør Carl Åge Pedersen fra Videncentret for Landbrug.

Det kan give tab på op til 2000 kroner pr. hektar.

- Der er stor nervøsitet. Det kan komme til at koste, siger han. For blot en uge siden sagde han, at der ikke var tale om nogen katastrofe.

- Den udtalelse må jeg desværre tage i mig igen. Med den vejrudsigt, vi har for øjeblikket med regn hver dag i den kommende tid, vil mange landmænd komme til at miste mange penge, siger Carl Åge Pedersen. Problemerne er store over hele landet, men måske mest på Sjælland.

I det østlige Sjælland er situationen så alvorlig, at nogen overvejer helt at aflyse høsten. Det er omkostninger til at bjærge afgrøderne, men ikke mindst udgiften til tørring derefter, der dræner kassen for landmændene.

/ritzau/