Bjarne Riis, der ses her i midten, taler ud i dokumentarfilmen 'Riis Forfra', der blev vist torsdag aften klokken 20.30 på DR.
Bjarne Riis, der ses her i midten, taler ud i dokumentarfilmen 'Riis Forfra', der blev vist torsdag aften klokken 20.30 på DR. Foto: Nils Meilvang

Deltag i debatten

Bjarne Riis gav torsdag aften danskerne et sjældent indblik i den private Bjarne i dokumentaren, Riis Forfra på DR1. I knap en time kunne danskerne opleve Riis tale om det forliste forhold til sin mor, hans sønners forhold til at have en far i hele verdens dopingcentrum og om forholdet til hustruen Anne-Dorthe Tanderup.

Bjarne Riis forholder sig blandt til hans tidligere stjernerytter Tyler Hamiltons påstand om, at den danske cykelhelt skulle have kendt til Hamiltons dopingmisbrug, mens han kørte for Riis. Udadtil var Riis iskold og benægtede ethvert kendskab til amerikanerens snyd. Men indadtil var han ved at krakelere.

- Det er svært, for man bliver mindet om det hele tiden. Selvfølgelig hjælper Anne Dorte det, hun kan, men hun er jo langt væk, siger Bjarne Riis, hvorefter en tåre triller ned ad kinden.

Niels Christian Jung har lavet dokumentaren efter at have fulgt hele Danmarks nationale cykelørn dag ud og dag ind. Missionen har været at vise den sande Bjarne Riis, som kun få kender.

- Jeg har i mange år haft lyst til at lave filmen om mennesket Bjarne, som kun få kender. Jeg har ønsket at åbne op for den gådefulde skal, som han er kendt for. Der er ikke mange mennesker, som lever med så stort et pres, som han gør, siger Niels Christian Jung, der tidligere har lavet en stærk kritisk dokumentar, 'Tavshedens pris', om blandt andet Bjarne Riis'.

Hvad er dit syn på Bjarne Riis efter at have set 'Riis Forfra'? Deltag i debatten på BTs Facebook side HER


SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.