Islamisk Trossamfund har ingen forståelse for, at unge indvandrere lod sig provokere af popsilden Medinas navn. Deres opførsel er ikke islamisk, siger de.

Islamisk Trossamfund ryster på hovedet over, hvordan man kan føle sig provokeret af, at en letpåklædt popsangerinde kalder sig Medina.

Tirsdag skrev B.T., at lørdagens ægoverfald skyldtes, at popsilden Medina hedder det samme som byen, hvor profeten Muhammed ligger begravet.

- Profetens by er så høj hævet over, hvad en hvilken som helst person kan symbolisere. Der er en afgrundsdyb kløft mellem de to ting. De kan ikke sammenlignes, siger næstformanden i Islamisk Trossamfund, Kraman Shah.

Islamisk Trossamfunds officielle holdning er, at man kan kalde sig lige, hvad man vil. Samtidig har Kraman Shah kun skuldertræk tilovers for de unge indvandrerdrenge, der kastede æg på Medina.

- Hvis de var praktiserende muslimer, ville de slet ikke have befundet sig der, siger Kraman Shah med henvisning til, at koncerten i Ishøj både indeholdte alkohol og en letpåklædt popsangerinde.

Formanden for fædregruppen Khalid Alsubeihi lægger gerne hovedet på blokken, når han siger, at der blot er tale om nogle uopdragne "møgunger". Det religiøse er blot en undskyldning for at lave ballade.

- De har nok kedet sig og ville gerne have noget opmærksomhed. Det er uacceptabelt, hvad de har gjort, men der ligger ingen dybere religiøs følelser til grund, siger Khalid Alsubeihi.

De samme toner lyder fra Islamisk Trossamfund.

- Det er langt ude, at nogen har sat en popstjernes navn i relation til byen Medina, siger Kraman Shah.

Han opfordrer de unge ballademagere til at komme forbi moskeen, hvis de vil vide, hvad Islam virkelig står for.

/ritzau/