Ledelsen på Rigshospitalet vil ikke fremlægge oplysninger fra personalesagerne mod de forskere, som er blevet politianmeldt for at have misbrugt forskningsmidler.

Rigshospitalet vil hemmeligholde informationer om de personalesagerne mod fem læger, som har misbrugt forskningsmidler til private formål. Det går stik imod de anbefalinger, man har modtaget fra et eksternt kommunikationsfirma, skriver Jyllands-Posten.

Skandalen har medført fem politianmeldelser af overlæger og kan samtidig ende med personalesager mod yderligere fem læger, og den politiske ledelse i Region Hovedstaden kritiserer i skarpe vendinger mørklægningen af sagerne fra Rigshospitalets side.

»Man kan ikke bare sætte et punktum og sige, at det rager ikke nogen, hvad vi nåede frem til. Det er en helt forkert tankegang og kultur, vi skal have gjort op med, og det er heller ikke et godt signal til de mange ansatte, som har overholdt reglerne, at man lægger stor ildhu i at beskytte dem, som ikke har overholdt reglerne til skade for hospitalets renommé,« siger de Radikales leder i Region Hovedstaden, Charlotte Fischer (R), til Jyllands-Posten.

Hun understreger, at hun ikke ønsker at hænge navngivne læger ud, men hospitalet skal fortælle offentligheden, hvad sagerne drejer sig om. Den holdning bakker Socialdemokraternes politiske leder i regionen, Leila Lindén (S), op om.

Kritikken fra politikerne preller dog af på Rigshospitalets direktion, der oplyser til Jyllands-Posten, at man ikke har planer om at offentliggøre indhold af personalesager.