... men denne gang er lønnen 3.000 kroner lavere.

Et jobopslag, hvor to københavnske familier søgte en hushjælper fik torsdag følelserne i kog hos mange, som så jobannoncen.

Især omfanget af arbejdsopgaverne sat over for lønnen på 6.000 kroner om måneden før skat samt kost og logi vakte forargelse.

Jobopslag-hushjælp1


Det er dog ikke første gang, at familien har søgt en hushjælper. Familien søgte i juni 2012 en hushjælper til en højere løn, hvor arbejdsopgaverne tilsyneladende var færre.

Du kan se jobopslaget her:

  
Her er jobopslaget fra juni 2012.

(Hvis du er på mobilen klik her for at se annoncen)

Af jobannoncen fremgik, at lønnen var 9.000 kroner samt kost og logi.

At lønnen er faldet 3.000 kroner, er der en særlig grund til, forklarer Anni Hesel Skou, som slog jobannoncen op.

-  På et tidspunkt søgte vi to piger til at hjælpe, så de kunne afløse hinanden, og sidste år var der også flere arbejdsopgaver, fordi madlavningen gjaldt morgen, middag og aften inkl. snacks. Og der stod pigerne (hushjælperne, red.) også for al indkøb, men det er vi gået væk fra nu. Derfor er lønnen på 6.000 i den nye annoncen. Og vi er også gået væk fra at ville have en ung pige i huset. I stedet vil vi nøjes med rengøring, fordi vi gerne vil stå for madlavning og tøjvaskning igen, siger hun.

Anni Hesel Skou mener, at lønniveauet er rimeligt - både i den gamle og i den nye jobannonce.

- Jeg har set på, hvad andre giver, og hvad jeg selv ville forvente i løn, hvis jeg var studerende, og så har jeg tænkt, at 6.000 og 9.000 kroner var rimeligt. Hvis nogen ikke synes, at lønnen er god nok, kan folk jo bare lade være med at søge jobbet. Man skal selvfølgelig aldrig tage et arbejde, man ikke kan klare at stå op til hver dag. Men hvis du vil have en familie, et godt sted at bo og ikke noget i mod den slags arbejde, så er det her en mulighed for en ung person i stedet for at være på kontanthjælp, siger Anni Skou.

dk job


FOAs formand, Dennis Kristensen udtalte torsdag, at jobopslaget var et udtryk for rigmandsfamilier, når de var værst. Det er Anni Hesel Skou uenig i.

- Vi aflønner bedre end mange andre. Desuden kunne man lovmæssigt indføre en fast timeløn for den slagsarbejde, og det har Dennis Kristensen et medansvar for i vores samfundet. Lige så meget, som jeg selv har. Det er i orden, at folk brokker sig over jobopslaget for debatten er vigtig, og det er også rart at få at vide, hvis man har sendt de forkerte signaler, siger hun.

Den gamle jobannonce omfatter blandt andet pligter som rengøring, madlavning morgen, middag aften inkl. snacks, arrangere ture med ungerne og deres venner samt træne med parrets autistiske datter, som afløser for hendes træner ved behov/oplæring. Om både jobopslaget fra 2012 og 2013 påpeger Anni Hesel Skou, at der ved siden af lønnen også kom gratis internet, ulykkes- og tyveriforsikring og kabel-tv. Ligesom hushjælperen frit kunne tage fra køleskabet.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.