Du skal byde over 30 mio. kr. på den kommende tvangsauktion for at komme i betragtning.
Du skal byde over 30 mio. kr. på den kommende tvangsauktion for at komme i betragtning.

Har du 10 mio. kr., kan du gøre et kup. Tre fallerede byggematadorers huse ryger nu på tvangsauktion

Hvis du står med 10 mio. kr., som du ikke ved, hvad du skal bruge til, kan du gøre et kup på boligmarkedet i disse uger.

Tre luksus-boliger i Nordsjælland, der har tilhørt de fallerede ejendomsmatadorer Steen Gude, Henrik Ørbekker og Steen Dyrvig Kærskov, bliver i disse dage solgt på tvangsauktion. Og der er tale om vild luksus, som nu formentlig kan fås for hammerslags-priser på måske helt ned til ca. 10 mio. kr.

LÆS OGSÅ:
Amanda jacobsen


LÆS OGSÅ:
Steen Dyrvig Kærskovs hus


Steen Gude-huset er nærmest et håndværkertilbud, dog med tilhørende tennisbane, som nu kan erhverves på tvangsauktion. Der er endnu ikke sat dato på første budrunde. Det drejer sig om et ufærdigt hus på Skodsborg Strandvej 302, som Steen Gude var ved at bygge, da han og hans firma Stones Invest i 2008 gik konkurs med en samlet gæld på 2,5 mia. kr.

Anden række til ØresundIfølge tvangsauktions-sitet itvang.dk er ejendommen et ’særdeles attraktivt beliggende enfamiliehus under opførelse i anden række til Øresund’. Huset ligger lige ved siden af den 537 kvadratmeter store Arne Jacobsen-tegnede luksusvilla på Skodsborg Strandvej 300, hvor Steen Gude selv boede.

Det blev ifølge boliga.dk i 2009 solgt af boet efter Stones Invest for 50,5 mio. kr. til Ole Kristoffersen, manden bag Lagkagehuset på Christianshavn.

Også Gudes forældres sommerhus på Skodsborg Strandvej 290 blev solgt dengang - for 27 mio. kr. Steen Gude bor nu i Paradiso, en forstad til Lugano i Schweiz.

Tines stutteriEt par kilometer længre nordpå ligger Henrik Ørbekkers lystejendom med tilhørende stutteri på Høje Sandbjergvej 13-17 i Holte. Ejendomsspekulanten Ørbekker var en af de storkunder, der var med til at knække Amagerbanken.

Han skylder tre mia. kr. væk og er erklæret personligt konkurs, men trods den store gæld lod Amagerbanken Ørbekker blive boende i luksus-ejendommen sammen med konen Tine, der drev stutteri på ejendommen.

Men tidligere i år slap tålmodigheden hos konkursboets kurator, advokat Søren Aamann Jensen, op.

Den vildeste luksusHenrik Ørbekker er flyttet til mere ydmyge omgivelser på Kattehalevej i Birkerød, og tvangsauktionen over hans fantatiske ejendom er i fuld gang. Her skal du op med et bud, der er højere end det bud på 30,75 mio. kr., der blev resultatet af første auktionsrunde i sidste uge. Men har du den slags penge, får du også den vildeste luksus, man kan tænke sig på disse kanter.

Der er tale om en af de lækreste lyst-ejendomme i Danmark med i alt mere end 1.000 kvadratmeter boligareal inklusive en stor kælder, samt hestestald med otte bokse og egen ridebane. Der er mulighed for at få landbrugsstøtte, hvis man køber ejendommen, som har landbrugspligt. Det betød, at Ørbekkers konkursbo i 2011 fik 30.832,20 kr. i landbrugsstøtte fra EU.

Anden runde af tvangsauktionen er sat til den 28. august i Retten i Lyngby.

Kendt fra tvEndnu længere nordpå, på Østre Allé 39 C i Gilleleje, ligger den krakkede Varde-ejendomsmatador Steen Dyrvig Kærskovs arkitekttegnede luksus-sommerhus. Det viste kendis-ejendomsmægleren Pernille Sams frem i tv-programmet ’Liebhaverne’ i 2010 - dengang lykkedes det ikke at få solgt huset for den forlangte pris på 12,9 mio. kr.

Nu må konkursboet efter Steen Dyrvig formentlig indstille sig på, at buddene er en del lavere, når første budrunde af tvangsauktionen afvikles 14. august ved retten i Helsingør.

Luksus-sommerhuset på 197 kvadratmeter er ifølge itvang.dk et ’spændende og anderledes arkitektonisk byggeri tæt ved Strandbakkerne i Gilleleje med flot udsigt over Kattegat og Kullen. Ejendommen er opført med kæmpe vinduespartier, som giver et helt fantastisk lysindfald i de fleste rum’.

Kiropraktor i DubaiSteen Dyrvig Kærskov gik sidste år konkurs med en gæld på 182 mio. kr. Han er nu flyttet til Dubai, hvor hans kone Helle har fået job som kiropraktor.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.