Flere velhavere med skjulte formuer har at benytte Skats frit lejde-ordning.

En række yderst velhavende danskere med dårlig samvittighed har i al diskretion valgt at gøre brug af Skats tilbud om frit lejde for skattesnydere i den tunge klasse, skriver Jyllands-Posten.

Dermed slipper de for de fængselsstraffe på helt op til otte år, som de ellers ville have risikeret, hvis Skat på eget initiativ havde fået opsnuset deres godt skjulte formuer på udenlandske konti.

Ifølge en af landets førende diskrete rådgivere for rige udlandsdanskere, Frode Holm, har foreløbig »en god håndfuld« velhavere inden for de seneste to uger valgt at melde sig til myndighederne. Der er ifølge Frode Holm tale om skjulte formuer fra cirka 10 millioner kroner til over 100 millioner kroner. Det er penge, der stammer fra afkast af store investerede formuer i udlandet.

Skattesnydere, der melder sig fra den 1. juli i år og frem til den 30. juni næste år, vil kunne slippe med en bøde på op mod 60 procent af det beløb, som de har undladt at fortælle Skat om. Dertil kommer den unddragne skat, restskattetillæg og morarenter.

Frit lejde-ordningen er ifølge Jyllands-Posten blevet kraftigt kritiseret af blandt andre skatteadvokaten Torben Bagge fra advokatfirmaet Tommy V. Christiansen, for at gøre forskel på rige og fattige skattesnydere.

Loven betyder ifølge advokaten, at velhavere kan købe sig fra fængselstraf, mens de, der måske har brugt pengene, risikerer fængselsstraf for den samme forseelse.

BNB

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.