Sarah Burchall (20) er en af de syv ansatte, der ikke har fået løn fra Restaurant La Kridz i Viborg siden oktober måned. Nu varsler fagforbundet 3F krav om konkurs.

Sarah Burchall var ansat på Restaurant La Kridz i Viborg og havde været der siden april måned. Den nuværende ejer overtog restauranten i sommer, og fra den dag var der problemer med at få lønnen til tiden.

»Jeg sad på sommerferie på Cypern sammen med min kæreste og kunne pludselig se, at jeg ikke havde fået løn. Jeg måtte så skrive og spørge om, hvad vi lige gjorde, for jeg havde jo brug for pengene. Der gik over et døgn, men så fik jeg min løn,« fortæller Sarah Burchall.

Men i slutningen af november gik det helt galt. På det tidspunkt havde de syv ansatte ikke fået løn siden oktober måned. De forsøgte flere gange at kontakte ejeren, Philip Tahi, men han svarede ikke.

Derfor valgte personalet at kontakte fagforbundet 3F for at få gode råd.

»Vi lukkede restauranten, og så holdt vi møde med 3F. De var rigtig søde til at hjælpe og har sørget for, at vi bagefter fik den løn, vi havde tilgode, fra Lønmodtagernes Garantifond. Jeg skulle overtage en lejlighed 1. december sammen med min kæreste, og så var der lige det med julegaverne. Det var lidt kritisk lige der,« fortæller Sarah Burchall.

Selvom hun kun er 20 år, er det anden gang, hun er uheldig med en arbejdsgiver. Den forrige udbetalte hende nemlig ikke feriepenge. Nu sidder hun noget desillusioneret tilbage.

»Jeg er blevet skeptisk over for chefer. Og jeg har mistet tilliden til små, private arbejdsgivere. Jeg føler lidt, at jeg nu kun tør arbejde store steder som fx. Bilka, hvor de har styr på tingene. Jeg tør ikke tage flere chancer,« siger Sarah Burchall.

Hun fortæller, at de øvrige seks ansatte har været lige så hårdt ramt af den manglende løn. Flere er unge studerende, der kun har SU og den supplerende lønindtægt til lige at kunne betale husleje og øvrige udgifter hver måned.

»Alting fungerede fint under den tidligere ejer, men da vi bad om en ny kontrakt, da Philip Tahi overtog restauranten, svarede han blot 'hvad vil du med den - vise den til din mor'?«

Sarah Burchall har nu besluttet sig for at søge ind på en juridisk uddannelse, når optagelserne starter om en måneds tid. Hun vil gerne arbejde som jurist i politiet.

Forløbet bekræftes af Kasper Terkelsen, der er næstformand i 3F i Viborg.

»Det drejer sig om halvanden måneds løn, som ikke er blevet udbetalt til syv medarbejdere. Vi har lavet en samlet beregning ud fra de tidligere lønsedler og derudfra sendt et samlet krav til ejeren, men han har ikke svaret. Derfor vil sagen nu komme i Skifteretten, hvor vi vil søge om at erklære firmaet konkurs,« fortæller Kasper Terkelsen.

Det er heller ikke lykkedes BT at komme i kontakt med Philip Tahi.