Muslimer, kristne og jøder opfordrer i fællesskab til tolerance på baggrund af forøget vold og chikane

Religiøst motiveret vold og chikane har nu nået så stort et omfang, at de tre største trossamfund i Danmark sammen opfordrer til gensidig respekt og tolerance for at komme problemet til livs.

Det skriver Berlingske.

- Jødedom, islam og kristendom er religioner med fælles rødder. Og når roden er den samme, må de nødvendigvis kunne trives og vokse side om side, siger Københavns biskop, Peter Skov-Jakobsen forud for en kampagne mod religiøs chikane.

Kampagnen søsættes af Københavns Kommune i forbindelse med FN's antiracismedag den 21. marts.

Biskoppen støttes af både Det Mosaiske Troessamfund og Muslimernes Fællesråd.

- Der er ingen hjemmel i islam for at udføre chikane. Det er misbrug af Koranen og et udyr, uanset om man er troende eller ej, siger talsmand for Muslimernes Fællesråd, Zubair Butt-Hussain til Berlingske.

Men også muslimerne oplever den religiøst motiverede chikane. Og eksperter vurderer over for Berlingske, at tendensen helt generelt er stigende.

Religion spiller nemlig en stadig større rolle i motivationen bag chikane, vurderer Dokumentations- og Rådgivningscentret om racediskrimination (DRC):

- Vi oplever både antisemitisme, islamofobi og chikane af kristne. Det er et meget tydeligt mønster i de sidste ti år, at chikanen spidser til i forhold til de situationer, verden står i, siger centerleder hos DCR, Niels-Erik Hansen.

/ritzau/