Da Anne Guldberg Kramer Nielsen mistede livet i Zambia, var hun på tur til Kondalila Falls i Serenje-distriktet. Sammen med en dansktalende rejseleder, gik hun og resten af de unge danskere på en sti, da den unge kvinde angiveligt mistede fodfæstet og faldt 67 meter ned. Hun var død ved ankomsten til et nærliggende hospital.

- Der er sket et tragisk, tragisk uheld, siger en tydeligt rørt Vibeke Mejer Henriksen, da B.T. taler med hende onsdag formiddag. Hun er rejsearrangør i Adventuredk, som har står bag turen til Zambia.

Selvom Adventuredk betegner den unge kvindes død som et tragisk uheld, så kommer det til at få betydning for rejseselskabets fremtidige ture til Zambia.

- Vi vil fortsætte med at lave rejser til Zambia, men vi har besluttet, at vi ikke vil bevæge os i det område i fremtiden, siger hun og fortsætter:

- Én ulykke er simpelthen en ulykke for meget, og vi vil ikke risikere, at det kan ske igen. Derfor er det en helt naturlig konsekvens af ulykken, at rejsedeltagerne i fremtiden ikke skal derop.

Hun understreger, at ulykken ikke skete som følge af hul i sikkerheden.

- Gruppen gik på en officiel sti, hvor der går turister hele tiden. Inden turen var de på dansk blevet informeret om de sikkerhedsmæssige foranstaltninger, de skulle tage højde for, forklarer hun.

Med på turen var en dansk samarbejdspartner, som har boet i området i mere end to år.

- Vi arbejder sammen med højtprofilerede partnere i hele verden, og det er også tilfældet i Zambia. Rejselederen har været ved Kundalila Falls mange gange før, og vi har haft en medarbejder dernede så sent som i oktober, siger Vibeke Mejer Henriksen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.