I år er der blevet givet 816.000 bøder til rejsende i metro, tog, og busser, der har glemt at tjekke ud med deres rejsekort.

Rejsende i metro, tog, og busser har i år fået 816.000 bøder, fordi de har glemt at tjekke ud med deres rejsekort. Det skriver Ekstra Bladet.

Dertil skal lægges et antal bøder til rejsende, der har glemt at tjekke ind igen, når de har skiftet fra eksempelvis tog til metro.

Tallet svarer ifølge avisen til, at 2.607 rejsende hver dag fra 1. januar til 9. november i år har fået bøden på 50 kroner, hvilket indtil videre har givet trafikselskaberne 40,8 millioner kroner i kassen.

Forbrugerrådet mener, at det høje antal bøder er et vink med en vognstang om, at rejsekortsystemet ikke fungerer optimalt.

»Det er beviset for, at rejsekort er vanskeligt for folk at bruge korrekt. Det såkaldte skifte-tjek-ind generer kunderne, og formålet er udelukkende at hjælpe trafikselskaberne til at fordele penge mellem hinanden,« siger Asta Ostrowski, transportpolitisk medarbejder i Forbrugerrådet, til Ekstra Bladet.

Rejsekort A/S kan spærre dit kort, hvis du inden for et år glemmer at tjekke ud tre gange. Og så kan man få karantæne, hvor man i et år ikke kan købe et rejsekort. Det er en alt for hård sanktion, mener Asta Ostrowski.

Rejsekort A/S ønsker ifølge Ekstra Bladet ikke at oplyse, hvor mange de for tiden har stående på deres spærreliste.