Det græske »nej« bør ikke bekymre de danskere, hvis sommerferie går til Grækenland, siger Stig Elling fra Bravo Tours.

Søndag stemte det græske folk nej til kreditorernes reformkrav, og selv om det ifølge økonomer kan udløse stor usikkerhed på de finansielle markeder og øge krisen i Grækenland, behøver danske feriegæster med billet til en græsk ø ikke at være bekymrede.

Det forsikrer Stig Elling, der er rejseekspert hos Bravo Tours.

»Det går faktisk rigtig godt på de græske øer, hvor man slet ikke mærker spor til den stemning, der har været i Athen. Alt fungerer på øerne, og der er alle de ting, som turister skal have for at få en god ferie,« siger han.

»Samtidig er det vigtigt at sige, at alle rejser til Grækenland gennemføres helt normalt og man kan glæde sig til sin ferie, som situationen er på nuværende tidspunkt,« forsikrer Stig Elling.

Han forklarer, at de cirka 20-25.000 danskere, der allerede befinder sig i Grækenland, får en ganske normal ferie, og at dem, der skal af sted om lidt eller senere på sommeren, ikke behøver at droppe ferien på grund af det græske valgresultat.

»Der er absolut ingen grund til at blive hjemme. Grækernes største indtægt er turisterhvervet, og derfor gør de alt for, at det skal fungere. Og som situationen er nu, er jeg ikke tvivl om, at alle vil få en god ferie, også fremadrettet. Men selvfølgelig kan vi ikke se i krystalkuglen, hvad der kommer til at ske, men hvis der skulle ske nogle ændringer, så vil man automatisk høre fra sin rejsearrangør,« siger Stig Elling.

GREECE REFERENDUM11111111111111

Det er dog heller ikke muligt at annullere sin ferie til Grækenland, så længe Udenrigsministeriet ikke fraråder rejser til landet. Derfor gælder de generelle rejsebestemmelser stadig, og man kan altså generelt ikke aflyse sin ferie uden at miste penge, fortæller rejseeksperten.

Han råder i stedet folk til at tage ekstra kontanter med på ferie, og gerne to eller flere kreditkort, så man på den måde så vidt muligt undgår ikke at have adgang til sine penge.

»Der er stadig penge i automaterne, og det tror jeg, at de vil gøre alt for, at der skal blive ved med at være, men under alle omstændigheder skal man have kontanter med, det er faktisk det bedste råd, og så ellers glæde sig til en solskinsferie i Grækenland,« siger Stig Elling.