Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Han har været hårdt kritiseret for sit interview med den narkodømte Rigmor Zobel Ravn i DRs 21 Søndag. Og på direkte tv her til aften lagde studievært Reimer Bo Christensen ansigtet i alvorlige folder og udstak den undskyldning, som Københavns Politi har forlangt.

Hos politiet har man dog kun et skuldertræk til overs for Reimer Bos beklagelse over for den betjent, der i programmet blev nævnt ved navns nævnelse.

- For mig at se, er det slet ikke nok. Jeg synes, at undskyldningen er en – omend positiv – detalje. Men skaden er sket, og der er meget mere at beklage, siger formand i Politiforbundet, Claus Oxfeldt.

Under udsendelsen 21. februar nævnte Rigmor Zobel Ravn navnet på den betjent, som hun mener forestod en særdeles voldsom afhøring af hende. Det fik politidirektør Johan Reimann til at klage til DR, som han mente burde undskylde for at betjenten blev hængt ud uden mulighed for at forsvare sig.

- Jeg skal beklage, at vi undlod at anonymisere den pågældende betjent, lød Reimer Bo Christensens kortfattede undskyldning søndag aften, inden han hoppede videre til næste indslag.

Den beklagelse ifølge politiforbundsformand Claus Oxfeldt dog slet ikke nok.
- Hele interviewet var så amatøratigt og uproffesionelt, at man tror, det er løgn. Reimar Bo Christensen var bare mikrofonholder, mener han.

Claus Oxfeldt forventer fortsat, at sagen skal en tur i pressenævnet.

- Men det er op til min politidirektør at vurdere. Jeg mener dog, at der er flere problemer ved interviewet: F.eks. Københavns Politis manglende mulighed for at komme til orde, og at DR slet ikke stillede spørgsmålstegn ved, at Rigmor Zobel rent faktisk er dømt for narkobesiddelse, påpeger Claus Oxfeldt.

Københavns Politi overvejer fortsat, hvorvidt de vil anmelde Rigmor Zobel Ravn for falsk anklage mod betjenten.

Andre læser også