DR's studievært Reimer Bo har to gange været ansat til direkte at hylde Stein Baggers firma IT Factory. Det skriver B.T.

B.T. mener, at DR's studievært Reimer Bo Christensen har et habilitetsproblem. Idet han to gange har været ansat af IT Factory til at hylde den nu bedrageridømte Stein Bagger.

Afsløringen kommer tre dage efter, at DR i søndags bragte et time langt interview mellem Reimer Bo og storsvindleren.

27. november 2008 var Reimer Bo ansat som vært en hel aften, da IT Factory blev kåret som årets entreprenørvirksomhed ved en stor gallafest betalt af revisionsfirmaet Ernst and Young.

Kun fire dage senere den 1. december 2008 var Reimer Bo igen ansat som ordstyrer, da Bjarne Riis på et pressemøde proppet med journalister præsenterede IT Factory som ny sponsor sammen med Saxo Bank for Riis' professionelle cykelhold.

Professor i Journalistik Jørgen Poulsen fra Roskilde Universitet mener, at både Reimer Bo og DR har et massivt habilitetsproblem.

- Det er et stort problem for DR's troværdighed, når en interviewer har medvirket til at hylde sin modpart offentligt. Man kan endvidere få den tanke, at Reimer Bos forhåndskendskab til Bagger har bidraget til, at Bagger har stillet op til interviewet, og Reimer Bo dermed har gjort sig umulig som neutral og kritisk interviewer, siger Jørgen Poulsen til B.T.

Reimer Bo har ikke svaret på avisens henvendelse.

/ritzau/