Torsdag morgen står stort set hele Danmark op til snedækkede biler og ditto græsplæner, og det betyder endnu en dag med sneglatte veje mange steder. Foråret lader med andre ord vente på sig, for der er mere sne på vej.

Beskeden fra DMI er ikke til at tage fejl af: Håber du på snarligt forår, skal du væbne dig med tålmodighed.

»Hvis man savner solens varme, bliver man skuffet, for først på dagen vil det sne over stort set hele den nordlige og østlige del af landet. Længere mod sydvest er der også nedbør i luften i form af sne, som senere går over i slud og måske regn.«

Sådan lyder den nedslående melding fra vagthavende meteorolog Emil Eriksen fra Danmarks Meteorologiske Institut torsdag morgen.

Eneste lyspunkt er, at børn og barnlige sjæle får mulighed for endnu en kælketur efter fyraften.

Nyt snevejr på vej: DMI varsler op til 10 cm sne i nat

Natten mellem onsdag og torsdag faldt der 'en pæn dyne' sne over det meste af landet, og derfor må de fleste danskere igen belave sig på at skrabe bilruden fri for sne og tage den med ro, når de triller af sted i myldretidstrafikken.

»Det kan være glat på både cykelstier og veje, så man skal køre ekstra forsigtigt,« siger meteorologen og tilføjer, at advarslen gælder hele landet.

Meteorologen vil ikke udtale sig skråsikkert om, hvor meget sne der mere nøjagtigt er faldet, men et par centimeter skal det nok løbe op i.

Og behold bare de mentale snekæder på bilen lidt endnu. Der er nemlig mere sne på vej sidst på dagen.

»I aften rykker et nyt nedbør ind over landet fra sydvest, og det kan både være i form af regn, slud og sne,« lyder det fra DMIs meteorolog.