Region Sjælland får rykkere, trusler om inkasso og vrede henvendelser fra leverandører, fordi regionen har 35.000 ubetalte regninger liggende. Økonomidirektør skylder skylden på regionens økonomisystem.

Region Sjælland er en dårlig betaler. Regionen har 35.000 regninger liggende, som ifølge Ekstra Bladet skulle være betalt, men det er de ikke. Lægges de ubetalte regninger sammen, lander beløbet på 400 millioner kroner.

Regionens økonomidirektør erkender problemerne og udpeger regionens økonomisystem som skurken. Det har nemlig ikke virket ordentligt, siden det blev købt sidste sommer.

»De mange fejl, vi har haft og stadig har, betyder, at der er kommet en pukkel af ubetalte regninger,« siger økonomidirektør Morten Koch til Ekstra Bladet.

»Det er dybt beklageligt for vores leverandører, men også for de medarbejdere, der af gode grunde er helt vildt frustrerede, fordi det her system ikke fungerer, som det skal«.

De tusindvis af ubetalte regninger betyder, at Region Sjælland får rykkere, trusler om inkasso og vrede henvendelser fra leverandører. I flere tilfælde har regionen ikke kunne få leveret varer.

I denne uge måtte medarbejderne i distriktspsykiatrien tage deres egen bil med på arbejde, hvis de ville rundt til områdets psykisk syge. Benzinkortene til regionens biler er nemlig blevet lukket, fremgår det af en rundsendt besked:

»Pga. problemer med regionens økonomisystem og deraf følgende manglende betaling af faktura, er flere benzinkort til distriktsbilerne lukket. Vi arbejder på at løse problemet, og indtil en løsning er fundet, kan egen bil anvendes,« står der i beskeden.

Region Sjælland håber, at man i løbet af en måned har håndteret regningerne for 2013.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.