Lyt til artiklen

Var det skuespil, da statsminister Helle Thorning-Schmidt fældede tårer under bisættelserne af terrorofrene Dan Uzan og Finn Nørgaard?

Den noget kontroversielle flanke åbnede Børsens debatredaktør og lederskribent Christopher Arzrouni for i DR-programmet JERSILD minus SPIN tirsdag aften. Enhedslistens Per Clausen så programmet og melder sig uforstående over for antydningen:

»Azrouni kører i et gear for sig selv. Det er usmageligt at antyde, at statsministerens reelle følelser skulle være udtryk for et skuespil,« siger Per Clausen.

LÆS OGSÅ

I programmet åbnede værten Olaf Jersild programmet med at kigge nærmere på en forside fra Jyllands-Posten, hvor statsministeren var citeret for at sige, at ’det ikke tilkom hende’ at kommentere på Muhammed-tegningerne. Programmet skiftede derefter over til et klip fra 2006, hvor Helle Thorning-Schmidt til gengæld mente, at den daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen burde forholde sig til tegningerne.

Den kovending blev debatteret, og det var kort inde i den debat, at Christopher Arzrouni sagde følgende:

Dan Uzan

»Det er også spørgsmålet om, hvem er den virkelige Helle Thorning? Den person, vi ser nu – statsmands-Helle Thorning - ansigtet i de rette folder, en lille tåre – er det skuepil? Og er det den rigtige Helle Thorning, vi så tilbage i oppositionstiden, der ønskede, at man tog afstand fra Muhammed-tegningerne?,« sagde Christopher Arzrouni, der lige efter med et smil fik konstateret:

»Hun er Danmarks bedste skuespillerinde, det er helt stensikkert.«

I  studiet blev der ikke taget meget notits af udmeldingen fra Arzrouni, men på Twitter havde TV2’s tidligere politiske kommentator Henrik Qvortrup denne holdning: