Foto: Fotograf Sonny Munk Carlsen

DR-programmet ’Rebellen fra Langeland’ fulgte socialpsykiateren Ole Sørensen. Efter optagelserne har han fået ekstra travlt, for udsatte borgere fra hele landet kimer ham ned.

Således skriver Fyens.dk, at Ole Sørensen, der vel nu om stunder nok er bedre kendt under aliasset 'Rebellen fra Langeland', modtager dobbelt så mange opkald fra borgere i nød, som han gjorde før tv-udsendelserne. Og det skyldes ikke, at der er kommet et større problem med udsatte borgere på Langeland den sidste måned, nej det skyldes, at folk fra andre landsdele ligeledes ringer til ham for at få hjælp.

»Det er helt fantastisk med den opmærksomhed, jeg har fået. Det havde jeg ikke set komme. Jeg får dagligt 45-50 opkald fra folk i hele landet, der enten selv er i nød eller vil fortælle om andre, der er i nød,« siger Ole Sørensen.

Ole Sørensen blev kendt for den almene dansker, da han medvirkede i DR-dokumentaren 'Rebellen fa Langeland', der blev sendt i tre afsnit. Her inspirerede han danskerne med hans alternative tilgang til psykiateren, hvor han med sine egne ord har en »utraditionelle måde at gøre tingene på«.

Information skrev under en rubrik lydende »Giv rebellen fra Langeland en medalje« om Ole Sørensens alternative måde at gribe tingene an på. Information skriver i deres artikel, at han er en mand, der lægger hele sit liv og al sin tid og sjæl i at flytte fokus fra Excel-ark, paragraffer og diagnoser og hen på hjertevarme og nærvær.

Fyens.dk skriver, at Ole Sørensen, der leder psykiatrien på Langeland, fortæller, at der efter hans Tv-debut er sket en stor omvæltning i hans arbejdsliv, og at han ræser rundt til møder, udsatte borgere, og at han nu også bliver spurgt, om han ikke vil holde foredrag om hans måde at gribe tingene an på. Han fortæller, at han ikke siger ja til alle, men at han omvendt også vil benytte sig af den succes, som han har fået til at sætte fokus på de problemer, som han møder i sit arbejdsliv.

»Jeg er til for borgerne, de er ikke til for mig. Jeg vil bruge det som et talerør for at gøre det lettere for de udstødte, de hjemløse, som der bliver flere og flere af. De har det ikke nemt i øjeblikket, hvor kontanthjælpen bliver halveret,« siger rebellen til Fyens.dk.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.