På den muslimske privatskole Iqra på Nørrebro fraråder skolepsykologen elever at få kærester. Det foreskriver Islam. 
På den muslimske privatskole Iqra på Nørrebro fraråder skolepsykologen elever at få kærester. Det foreskriver Islam.  Foto: IRIS

IPå den muslimske privatskole Iqra på Nørrebro fraråder skolepsykologen elever at få kærester. Det foreskriver Islam.

Rådet lyder fra skolepsykologen Amina Djondjorova:

»Det er et råd fra Gud, at man ikke må indgå i seksuelle relationer eller kæresteforholdsrelationer,« udtaler hun til Radio24Syv, der bragte historien mandag morgen.

Nye tal: Integrationen står i stampe

Tidligere har Lars Aslan Rasmussen fra socialdemokraterne kaldt det for 'vanvittigt'.

»Man skulle helt klart fjerne støtten fra en skole, hvor psykologerne ikke kan finde ud af at være psykologer, men tværtimod leger imamer i stedet for,« siger han til Radio24syv.

Det mener de konservatives integrationsordfører Naser Khader også.

»En psykolog skal bruge redskaber fra sin uddannelse og ikke snakke om, hvad der er tilladt og forbudt i Islam,« siger konservatives integrationsordfører til BT og fortsætter:

fg

»Skolen opfordrer til isolation frem for integration i det danske samfund, og det kan vanskeliggøre børnenes videre forløb i livet,« siger Naser Khader og lægger vægt på, at isolationen fra resten af det danske samfund vil gøre det sværere for dem, når de starter på danske gymnasier eller videregående uddannelser.

Han mener også, det er dobbeltmoralsk, at budskabet hovedsageligt er rettet mod skolens piger.

Lyver sig til dårlig samvittighed
Børnene på skolen burde på samme måde som andre jævnaldrende danske børn få lov til at have kærester, hvis de ønsker det. Iqras løsning kan ifølge Naser Khader føre til, at børnene kommer til at lyve for deres forældre.

»I stedet for at sige, man har en kæreste, så siger man, at man læser lektier eller skal se en ven. Løgnene får børnene til konstant at have dårlig samvittighed. Derfor er det skadeligt for integrationen.«

Han mener endda, at skolen går mod sine egne formålsparagraffer, der blandt andet lyder:

earfasedf

'At forberede eleverne til at leve i et samfund som det danske, med frihed og folkestyre.'

Khader opfordrer undervisningsminister Ellen Thrane Nørby om at sende et såkaldt hyrdebrev til Iqra, hvor det indskærpes, at de skal leve op til undervisningen i frihedens traditioner. Eleverne må selv bestemme over egen krop, fremtid og uddannelse. Det skal skolen ikke blande sig i.

»De bor i Danmark og skal følge den danske folkeskolelov. De får støtte af den danske stat, og så må man kræve noget af dem,« lyder det fra Khader.

Undervisningsministeriet oplyser til BT, at man går ind i sagen og vil kontakte den muslimske friskole.

»På baggrund af de oplysninger vi har fået gennem medierne, tager vi nu kontakt til skolen for at få en redegørelse fra dem om sagen. Derudover er vi i ministeriet ved at se på, hvordan vi kan styrke kravet om, at frie skoler skal forberede eleverne til at leve i et samfund som det danske med frihed og folkestyre.« siger Susanne Sehestedt Clausen, vicedirektør i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet i et skriftligt svar.

Fra undervisningsministeren lyder det i et skriftligt svar:

»Allerede før jul fastslog jeg, at der er behov for en skærpelse af tilsynet på de frie skoler, herunder ikke mindst de skoler, der ikke danner eleverne til et demokratisk og frit samfund som det danske,« skriver Ellen Trane Nørby, minister for børn, undervisning og ligestilling.

 

BT har været i kontakt med privatskolen Iqra, som ikke ønsker at kommentere på sagen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.