Forbuddet mod rituel slagtning anses i Saudi-Arabien som et dansk angreb på religion, og derfor opfordres der til boykot.

Danmark har igen trådt muslimer i Mellemøsten over tæerne. I Saudi-Arabien føler man, at forbuddet mod rituel slagtning krænker religionsfriheden. Og det selv om forbuddet begrænser sig til rituel slagtning uden bedøvelse og dermed blot er symbolsk i Danmark, hvor man ikke har slagtet uden bedøvelse i adskillige år.

Ifølge Kristeligt Dagblad skriver det saudiarabiske dagblad Arab News, at der kan være »en omfattende boykot af Danmark undervejs«.

»Den kontroversielle beslutning kan få drastisk virkning på det danske marked,« står der i Arab News.

Opfattelsen er, at forbuddet er et dansk angreb på religion, og Arab News citerer ifølge Kristeligt Dagblad kilder i det saudiarabiske handelskammers råd for at udtale, at både hjemlandet og andre muslimske lande bør boykotte Danmark.

Fahd Mohammed Al-Hammady, som bestyrer en af handelskammerets afdelinger, raser mod den danske beslutning, og en saudiarabisk borger kalder det »ynkeligt«.

»De (Danmark, red.) slagter giraffer offentligt for at give kødet til løverne. Men de forbyder rituel slagtning, der udføres efter religiøse påbud. Det er et klart angreb på religionsfrihed,« siger Taha Bin Saeed til dagbladet Arab News ifølge Kristeligt Dagblad.

Det nyeste vredesudbrud kan betyde, at turister fra Mellemøsten ikke vil rejse til Danmark, skriver avisen.

Også i Jordan ser man negativt på det danske forbud. »Noget er råddent i Danmark«, skriver hjemmesiden al-Bawaba ifølge Kristeligt Dagblad om de nye slagteregler.

DELTAG I DEBATTEN PÅ FACEBOOK

(Klik HER for at deltage i debatten på mobilen)