Hver anden løber i idrætsorganisationen DGI bliver skadet inden for ét år, viser en ny undersøgelse.

Det er en god idé at trække i løbetøjet og tage et pare ture rundt om søen. Men alt for mange løbere kommer til skade. Sådan lyder advarslen fra Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger (DGI) ifølge Politiken.

Idrætsorganisationen organiserer 1,5 millioner danske sportsudøvere, heraf 51.500 løbere, og har fået udarbejdet en rapport om løbeskader. Rapporten viser, at hvert andet medlem i 27 af DGIs løbeklubber bliver skadet inden for ét år. Og 48 procent af dem, der melder sig ud af løbeklubberne, gør det ifølge rapporten på grund af en skade.

»Det er simpelthen ikke godt nok. Det er især slemt for begyndere, der oplever en hurtig fremgang, men de er ikke stærke nok til at træne så meget. Så ender de med mange smerter i hofterne,« siger udviklingskonsulent i løb i DGI Tina Kryger Mondrup til Politiken.

DGI har nu ændret sit uddannelsesmateriale til organisationens løbetrænere og blandt andet tilføjet temaer om at forebygge skader og om styrke- og stabilitetstræning.

Chef for Sundhed & Skade Rasmus Ruby-Johansen fra PFA Pension, der sundhedsforsikrer 190.000 danskere, er foruroliget over, hvor meget motionsskader fylder i statistikkerne.

Han oplyser, at PFA Pension ikke registrerer løbeskaderne specifikt, men at skadesanmelderne mener, at 30 til 40 procent af de anmeldte skader er motionsskader.