Lyt til artiklen

Først forsvandt sponsorerne og vennerne. Og nu har Peter Madsens kone også vendt sin ægtefælle siden 2011 ryggen

Den drabstiltalte Peter Madsen er blevet forladt af sin kone, mens han har siddet varetægtsfængslet i forbindelse med det formodede drab på den svenske journalist Kim Wall. Det erfarer BT fra flere kilder, der er tæt på sagen.

De blev gift i november 2011 på Københavns Rådhus, og den i dag 47-årige Peter Madsen og S. (navn udeladt, red.) levede et liv uden ret mange penge. Venner og pårørende, som BT har talt med siden sagen eksploderede i danske og udenlandske medier, forklarer, at Peter Madsen brugte næsten alle sine sponsorindtægter på at realisere sine projekter.

Ifølge en artikel i Information fra 17. august sidste år, så ejede Peter Madsen kun ganske få ting og næsten ikke andet tøj end nogle få af de kedeldragter, som han havde på de fleste af døgnets timer. S., der har arbejdet i filmbranchen, har også hjulpet til i Peter Madsens værksted på Refshaleøen i København.

Under sagens retsmøder har Peter Madsen løftet lidt af sløret for sine private forhold, og at han for eksempel har brugt ubåden Nautilus - hvor Kim Wall mistede livet - som en decideret husbåd, hvor han overnattede. Ifølge Peter Madsen har parret desuden levet i et såkaldt åbent forhold, hvorfor han har haft andre sex-partnere end sin kone.

Peter Madsen har selv forklaret, at han har udlevet det åbne forhold ved at have sex med andre kvinder ombord på sin ubåd Nautilus. Netop det spurgte anklager Jakob Buch-Jepsen til ved et retsmøde i Københavns Byret 5. september 2017 - knap en måned efter Kim Walls død.

»Ikke med ubåden sejlende, men jeg har brugt den som husbåd i en periode, og der har jeg,« svarede Peter Madsen dengang på spørgsmålet, om han havde været sammen med andre kvinder end sin kone i ubåden.

Peter Madsen var en mand med mange bekendtskaber og loyale venner, inden hele den tragiske drabssag startede. En efter en faldt hans nærmeste fra og vendte den danske opfinder ryggen efterhånden, som beviserne tårnede sig op. En af dem var Peter Madsens halvbror Benny Egesø, som gennem sin virksomhed også var en af hovedsponsorerne for Peter Madsens raketprojekt.

Den 17. august - syv dage efter Nautilus stævnede ud fra refshaleøen med Kim Wall og Peter Madsen ombord - bakkede Benny Egesø op om sin bror i BT og kaldte ham 'det sødeste menneske'

Men den 22. august - dagen efter fundet af Kim Walls torso - kunne Benny Egesø ikke fastholde støtten.

»Jeg tror aldrig, jeg vil kunne tilgive ham for det,« sagde han.

Jens Falkenberg byggede ubåden Nautilus sammen med Peter Madsen, som han betragtede som en nær ven. I tiden efter den skæbnesvangre sejltur bakkede han også sin ven op.

»Hun er død ved en ulykke, og så har Peter båret sig umanerligt dumt ad. Han er gået i panik og så er klappen gået ned,« sagde Jens Falkenberg til BT den 23. august. Tre dage efter fundet af Kim Walls torso.

Senere fandt Københavns Politi Kim Walls hovede, som ikke bar præg af et kranietraume, som Peter Madsen ellers havde forklaret var skyld i hendes død. Den 4. oktober kunne politiet desuden fortælle, at Peter Madsen havde videoer af ægte henrettelser på sin computer.

»Jeg synes, det bliver mere og mere frygteligt. Jeg har åbenbart kun kendt den ene side af Peter. Der er tilsyneladende en anden, diabolsk side, som jeg aldrig har kendt,« siger Jens Falkenberg til BT den 8. oktober.

Hvornår S besluttede sig for at forlade Peter Madsen ønsker BTs kilder ikke at fortælle. Men hun støttede sin mand, da han 12. august blev fremstillet i retten. Her mødte S. således op, da Peter Madsen blev fremstillet, ligesom hun havde medbragt et sæt tøj og sad på de pladser, der er forbeholdt pårørende til sagen.

Men i løbet af sagen, hvor der gang på gang er dukket stadigt flere gruopvækkende oplysninger frem, har S. imidlertid besluttet sig for at forlade sin mand.

BT er bekendt med Peter Madsens ekskones identitet, men efterkommer hendes ønske om ikke at nævne hendes navn. Hun ønsker at lægge sagen bag sig og leve anonymt.

Peter Madsen og S. har ikke fået børn sammen.