Da Henrik Qvortrup for en god måneds tid siden blev tvunget til at forlade sit job som politisk kommentator på TV2 på grund af Se og Hør-skandalen, var det så hårdt et slag for ham, at han brød sammen på sin chef, Michael Dyrbys kontor:    

- Jeg blev utroligt ked af det. Knust er virkelig det rette ord.

Det fortæller Henrik Qvortrup i et åbenhjertigt interview i dagens udgave af dagbladet Politiken.

Her taler den tidligere chefredaktør for Se og Hør og nu fyrede kommentator på TV2 for første gang ud om de seneste ugers tumult i kølvandet på afsløringerne i Ken B. Rasmussens bog 'Livet, det forbandede.'I bogen beskriver den tidligere Se og Hør-journalist i romanform, at ugebladet i Qvortrups tid havde en hemmelig kilde - den såkaldte tys-tys-kilde - som kunne overvåge kendtes, politikeres og kongeliges kreditkort-betalinger. 

Oplysninger, som senere er blevet dokumenteret i BT.

Skandalen kostede ret hurtigt Qvortrup jobbet på TV2, og siden har sagen ført til flere anholdelser: Både Qvortrup, tidligere chefredaktør Kim Henningsen og også forfatteren Ken B. Rasmussen kan se frem til et retsligt efterspil.I interviewet med Politikens Lotte Thorsen fortæller Qvortrup, hvordan han fik ondt i maven og søvnløse nætter, da han første gang hørte et rygte om, at bogen var på vej.

Efterhånden stod det klart for ham, at han ikke kunne fortsætte som høj-profileret politisk kommentator på TV2 samtidig med, at politikerne krævede handling i Se og Hør-skandalen.

Tirsdag 29. april blev Qvortrup indhentet af fortiden, og han beskriver mødet med nyhedsdirektør Michael Dyrby:

- Og der vidste jeg godt, hvad der skulle ske. I den bedste af alle verdener havde de sagt til mig: 'Smut du på ferie, og så dør den her ud på et tidspunkt.' Og det massive mediepres, der var i den første uge, det er jo ikke til stede længere. Men pointen er bare, at de var blevet ved, indtil de havde fået deres skalp. Og skalpen, det var mig.I de første dage efter, at skandalen var begyndt at rulle, håbede Qvortrup selv, at han kunne nøjes med at blive sendt hjem på ferien i en periode.

Men da han trådte ind ad døren til mødet med Dyrby, blev det med det samme klart for ham, at der var en fyring i farvandet. 

- Så snart jeg trådte ind ad døren, kunne jeg mærke en stor forskel fra dagen forinden. Der var ingen af os, der var i tvivl om, hvad konklusionen skulle være. Jeg tror, jeg nævnte feriemodellen, men kunne med det samme selv se, at det ikke duede. Lige i det øjeblik inde på det kontor, der blev jeg sådan meget overmandet af det hele. Det var måske først der, det gik op for mig, hvad fanden det egentlig var, der var sket de sidste par dage. Jeg blev utroligt ked af det. Knust er virkelig det rette ord. Så Dyrby måtte ud og hente lidt vand til mig.- Hvis begrebet 'indhentet af fortiden' nogensinde har givet mening, så var den eftermiddag.