En ny DR-dokumentar afslører, at Se og Hør i en periode i 2003 overvejede, om kronprins Frederiks telefon skulle aflyttes, så ugebladet kunne være de første til at få et billede af kronprinsesse Mary på Amalienborg.

I en årrække overvågede det skandaleramte ugeblad Se og Hør som bekendt en lang række kendte danskeres kreditkortoplysninger. Også de kongelige blev overvåget, men en ny DR-dokumentar afslører, at også telefonaflytning af kronprins Frederik var på tale. Det fortæller en række nuværende og tidligere medarbejdere på Se og Hør uafhængigt af hinanden til DR.

Overvejelserne fandt ifølge DR sted i perioden før kronprinsparrets forlovelse i oktober 2003, fordi Se og Hør blandt andet gerne ville være de første til at kunne bevise med et billede, at kronprinsesse Mary havde været på besøg i den kongelige residens på Amalienborg.

Og det ville da også være relativt simpelt for Se og Hør at sætte en telefonaflytning i værk, fortæller Dave Allen, ejer af den britiske »The Spy Shop«, som sælger aflytningsudstyr.

»På den tid var det ret nemt,« siger han ifølge DR i dokumentaren.

Til stede på det møde på Se og Hør, hvor aflytningen blev diskuteret skulle blandt andet den daværende chefredaktør Henrik Qvortrup have været til stede. Han bekræfter over for DR, at aflytningen var på tale, men også at planerne blev droppet.

Samtidig afviser Aller Medias administrerende direktør, Pål Thore Krosby, at han vidste, at Se og Hør overvejede at investere i udstyr til brug i forbindelse med telefonaflytning.

»Jeg tager stærkt afstand fra anvendelsen af nogen former for ulovlige metoder, og jeg noterer mig, at de påståede overvejelser, som DRs kilder henviser til, ikke var andet end overvejelser,« skriver han i en mail til DR Nyheder.

Politiet er ved at efterforske Se og Hør-sagens omfang, og indtil videre er seks personer sigtet i sagen - heriblandt Henrik Qvortrup, Kim Henningsen og Per Ingdal, der alle har været chefredaktører på Se og Hør i den periode, hvor overvågningen fandt sted.