Hvad gør man, hvis man vil undgå, at en flok irakiske røvere skal tage ens formue, mens man er på job som journalist? Jo, man kan f.eks. vælge at gemme sine penge i et trusseindlæg.

Det fortæller DR-journalist og forfatter Puk Damsgaard, der er kendt for sit job som Mellemøst-korrespondent, i det nye nummer af magasinet Samvirke.

Episoden fandt sted tilbage i 2003, da Puk Damsgaard skulle lave en radiodokumentar til DR, kort tid efter amerikanernes invasion af Irak.

Puk Damsgaard og en veninde fordelte 10.000 dollar, de havde fået fra støttefonde, i hver sit trusseindlæg. De var nemlig overbevist om, at det ville være det sidste sted, røverne kunne finde på at lede, hvis de skulle være så uheldige at blive stoppet, mens de var kørte på landets grusveje:

»Sådan et par åndssvage James Bond-tøser. Jeg har ikke gemt penge i trusseindlægget siden. Men nogle gange er man nødt til at være kreativ,« husker den nu 36-årige Puk Damsgaard, der siden 2011 har boet i og rapporteret hjem om konflikter i Mellemøsten.