Psykolog fra Red barnet Kuno Sørensen fortæller, at det er typisk for den hårde kerne af pædofile, at de forestiller sig, at det de gør, er for barnets bedste. At det ikke er overgreb. Men det er det.

Kuno Sørensen er psykolog og arbejder for Red Barnet, hvor han også beskæftiger sig med overgreb. Han har haft kontakt til Erling i 8 år, og ikke én gang har Erling vist tegn på at angre sine handlinger.



Erling mener fuldt og fast, at han ikke begår overgreb, og at sex med børn ikke behøver at være skadeligt for barnet. Kuno Sørensen mener, at det er vovet, at han tør stå frem. Erling siger:

»I mine øjne har jeg aldrig begået seksuelle overgreb, og sådan burde det også være i andres øjne, hvis de vidste hvad det handlede om«.

Men der er en helt naturlig forklaring på, at Erling ikke selv mener, at han begår overgreb. Det fortæller Kuno Sørensen:

»Det som Erling giver udtryk for, er lige præcis den fordrejning af virkeligheden, som pædofile er nødt til at have for at kunne gennemføre deres overgreb mod børn. For at kunne leve med det, som han har gjort, så overbeviser han sig selv om, at børn hungrer efter at have sex med voksne.«

66-årige Erling siger også i interviewet med Radio 24/7, at børnene bliver ved med at komme tilbage til ham, og at de derfor må kunne lide det, som han laver sammen med dem. Netop fordi børnene kommer tilbage, mener Erling ikke, at man kan kalde det overgreb, og derfor synes Erling, at det er i orden.

»Der kan aldrig være tale om overgreb, når de indgår i et frivilligt forhold gang efter gang efter gang. Så ville de da løbe skrigene bort og aldrig komme igen. Jeg kan fortælle, at en dreng sagde, at det var bedre end tivoli. Han fik den suttet af. Han var ikke mere end 10-11 år. Og så sagde han med påtaget læspende stemme 'Nu vil jeg have slik'. Men det var altså ikke noget fra slikposen, han snakkede om.«

Kuno Sørensen forklarer, at der mellem den voksne krænker og barnet kan opstå en form for prostitution. Her betaler den voksne barnet med gaver, penge, omsorg eller opmærksomhed, som gør, at barnet vender tilbage.

»Barnet får noget positivt ud af at være sammen med den voksne krænker. Det seksuelle samvær bliver i virkeligheden en form for prostitution, hvor de får en slags betaling såsom gaver, omsorg eller opmærksomhed,« siger Kuno Sørensen og fortsætter:

»Omsorgssvigtede børn er i større risiko for at blive seksuelt udnyttet, fordi de synes det er dejligt, at der pludseligt er en voksen, som interesserer sig for dem«.

Kuno Sørensen fortæller desuden, at selvom det altid er et overgreb, når voksne har sex med børn, så er pædofili ikke ensbetydende med overgreb. Han fortæller, at der er mange pædofile, som ikke sætter en forvrænget forestilling op af virkeligheden, men i stedet holder igen.

Seksuelle overgreb i barndommen kan påvirke børns seksualitet senere i livet, på en sådan måde, at de selv kan komme til at begå overgreb, når de bliver voksne. Det sker, fordi de danner deres seksuelle erfaringer ud fra det, som de har oplevet i barndommen.

»Det er skadeligt for børn, fordi de hverken fysisk eller følelsesmæssigt er parat til voksenseksualitet. Det er et ulige magtforhold, når en voksen udøver sin seksualitet på børn. Børnene kan få eftervirkninger som traumer, mareridt og få problemer med at begå sig socialt – også senere i livet. Børn, der bliver udsat for seksuelle krænkelser og ikke får hjælp, har større risiko for selv at få en krænkende adfærd senere i livet,« slutter Kuno Sørensen.