Lyt til artiklen

Vi drømmer alle, når vi sover, også selvom vi ikke nødvendigvis altid kan huske eller forstå, hvad vi har drømt i nattens løb. Men nu fortæller en psykolog, der beskæftiger sig med drømmeanalyse, om meningen bag de ni mest almindelige drømme.

Siden skaberen af psykoanalysen, Sigmund Freud, præsenterede idéen om, at man kunne analysere og tolke menneskers drømme i 1899, har de fleste psykologer imidlertid droppet metoden.

Læs også: Parforhold: Jeres sovestilling viser, hvordan I har det

Den britiske psykolog Ian Wallace har mere end 30 års erfaring med drømmetydning, og han har analyseret mere end 150.000 drømme i løbet af sin karrierre. Han har forklaret meningerne bag de ni mest almindelige drømme for den britiske avis Independent, og hvordan man skal handle i sit vågne liv, hvis man drømmer dem.

9. At finde et tomt rumt

Hvad det betyder:

Rum i et hus repræsenterer forskellige sider af din personlighed. Så finder du et tomt et, kan det meget vel betyde, at du er ved at opdage et nyt talent, du ikke var klar over, du havde.

Hvad du skal gøre:

Jo mere tid du bruger på at udforske dine skjulte talenter, jo større sandsynlighed er der for, at du vil få åbnet flere døre i dit liv.

8. At køre i en bil, der er ude af kontrol

Hvad det betyder:

Køretøjet symboliserer din evne til at kunne bevæge dig sikkert mod et mål. I din vågne tilstand, kan du meget vel have fornemmelsen af, at du ikke har nok styr på din vej mod succes.

Hvad du skal gøre:

I stedet for at forsøge at få kontrol over situationen, skal du prøve at slappe af og slippe taget en smule.

»Følg dine instinkter, så skal de nok lede dig på rette vej,« lyder det fra psykologen.

7. At falde

Hvad det betyder:

Når du får følelsen af at falde i en drøm, er det et tegn på, du har svært ved at give slip på en given hændelse.

Hvad du skal gøre:

Ifølge psykologen skal du slappe af og lægge det, som trykker dig, bag dig. I stedet for at bekymre sig over at miste kontrollen, må du komme videre i livet og stole på, at tingene nok skal falde på plads af sig selv.

 

6. At flyve

Hvad det betyder:

At være i stand til at flyve antyder, at du er sluppet af med ting, som tidligere har tynget dig.

Hvad skal du gøre:

Selvom du muligvis regner denne befriende følelse for ikke at være andet end held eller tilfældig, skyldes den typisk, at du har truffet en svær beslutning eller er sluppet af med et stort ansvar. Nyd tilværelsen.

5. At være uforberedt til en prøve

Hvad det betyder:

Det er oftest gennem prøver og eksaminer, at vi bedømmer vores evnen og kunnen på, så drømmer du denne drøm, tyder det på, du er meget selvkritisk i din vågne tilstand.

Hvad du skal gøre:

Snarere end at fordybe dig i evig kritik af dig selv, bør du acceptere dine talenter, ved at være glad for det du kan, og det du har opnået.

4. At være nøgen i offentligheden

Hvad det betyder:

Vi udvælger vores beklædning efter, hvilket signal vi ønsker at sende til omverden. At være nøgen i offentligheden antyder, at der er en hændelse i din vågne tilværelse, som gør, du føler dig blottet og sårbar.

Hvad du skal gøre:

Selvom det kan være både grænseoverskridende og pinligt, er det tit bedst at åbne sig op for andre, så de kommer til at vide, hvad du kan og ikke kan.

3. At være ude af stand til at finde et toilet

Hvad det betyder:

Da toiletter er det, vi bruger for at imødekomme nogle af vores mest basale behove på en hygiejnisk manér, vil en manglende adgang til ét i en drøm betyde, at der er et problem i din vågne tilværelse, hvor du har svært ved at opfylde dine egne behov.

Hvad du skal gøre:

Brug mere tid på at finde ud af, hvad dine behov er, og brug flere kræfter på af opfylde dem fremfor at tilsidesætte dig selv for andre.

2. At dine tænder falder ud

Hvad det betyder:

Dine tænder symboliserer, hvor meget selvtillid du har, og hvor magtfuld du føler dig. Falder dine tænder ud, kan det tyde på, du befinder dig i en situation, hvor du ikke føler dig sikker på dig selv.

Hvad du skal gøre:

Du bør forsøge at betragte situationen som en udfordring snarere end uoverkommelig.

1. At blive jaget

Hvad det betyder:

Der er noget eller nogen i din vågne tilværelse, som du ønsker at konfrontere, men du ved ikke, hvordan du skal bære dig an.

Hvad du skal gøre:

Denne problemstilling er tit en god muligvhed for dig til at søge at opnå et personligt ønske eller selvrealisering. Selvom det, som jager dig, nok kan virke skræmmende, hjælper det dig faktisk med at få rettet fokus på dine urealiserede drømme og talenter.