Deres svigersøns morder fik gå-tur to måneder efter dom. Nu har hospitalet fået en pris.

Preben Jeppesens stemme dirrer af vrede.

- Det må da være en fejl. For det er da at pisse os op af ryggen at give dem en pris, udbryder han, da han hører, at Dagens Medicin fredag tildelte psykiatrisk hospital i Risskov en pris for godt arbejde.

Kåringen fandt sted fredag formiddag på psykiatrisk hospital i Risskov, hvor den retspsykiatriske afdeling hører under. Prisen for Danmarks bedste psykiatriske hospital 2013 blev overdraget få dage efter det er kommet frem - via tidligere ansatte - at ledelsen på hospitalet i årevis har overhørt ansattes klager om andre ansattes vold mod patienter.

Det nu prisvindende hospital indrømmede også for nyligt at have givet fejlagtige oplysninger til både offentligheden og Region Midtjylland, idet man havde oplyst, at der kun havde været tre flugter blandt de domsanbragte patienter, mens det virkelige tal kort efter viste sig at være 27.

Preben er - eller rettere var - svigerfar til Johnny Steendahl Hansen, der 24. oktober 2011 blev knivdræbt af 20-årige Dannie Sejbjerg Meldgaard. Dannie Sejbjerg Meldgaard blev erklæret sindssyg og derfor anbragt på retspsykiatrisk afdeling i Risskov. Men blot to måneder efter dommen, lod lægerne den sindssyge drabsmand komme på gå-tur, hvorefter han 23. november 2011 stak af og var væk i to døgn, inden politiet fangede ham igen. 

- Så den pris er jo en hån mod os. Man kan da ikke belønne nogen for godt arbejde, når de ikke engang kan passe på de farlige fanger. Det hjælper jo ikke at lufte ham to uger efter hans dom, siger faren til den afdøde enke. 

Hans kone Helle Jeppesen, husker tilbage på flugten, som nogle forfærdelige døgn. 

- Vi blev meget bange, vi begyndte at græde, vi var nervøse for vores datter. Vi vidste jo ikke, hvor han var. Vi måtte høre om det i nyhederne, og vi har stadig aldrig fået nogen undskyldning for det. Jeg synes ikke det er godt, nok at man nu belønner dem, som om intet var sket.