Et flertal af danskerne mener, at prostitution skal sidestilles med andre erhverv og give ret til dagpenge og sygedagpenge.

For nyligt droppede regeringen planerne om at forbyde køb af seksuelle ydelser. Nu er danskerne så tilsyneladende klar til at gå et skridt videre, skriver Politiken.

56 procent mener ifølge en meningsmåling Megafon har lavet, at prostitution skal ligestilles med andre erhverv og dermed give de prostituerede de samme rettigheder som andre i forhold til at kunne melde sig ind i en a-kasse og få mulighed for at få dagpenge og sygedagpenge.

Socialdemokraternes ligestillingsordfører Rasmus Horn Langhoff (S) er imod ideen. Det vil ifølge ham betyde, at folk ville skulle stå til rådighed for et nyt job som prostitueret.

»Konsekvensen af at sidestille prostitution med andre erhverv vil være, at du kan sende ledige i arbejdsprøvning eller aktivering på et bordel. Skal jobcentre så kunne efteruddanne folk til at blive prostituerede?«, spørger Rasmus Horn Langhoff.

Venstres ligestillingsordfører Fatma Øktem (V) er heller ikke begejstret for ideen.

»Vi ser ikke prostitution som et erhverv på lige fod med andre, og derfor kan vi heller ikke se for os, at de skal kunne være i a-kasse. Derfor stemmer vi imod, hvis de konservative stiller et forslag«, siger hun til Politiken.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.