Foto: www.siemens-home.bsh-group.com

Har du komfuret eller tørretumbleren installeret? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

'Ejere af Siemens tørretumblere fremstillet i 2002 og gaskomfurer produceret i perioden januar 2006 til oktober 2008, bedes reagere øjeblikkeligt'.

Sådan lyder det i den sikkerhedsmeddelelse, der automatisk dukker op, når man går ind på Siemens' hjemmeside for hårde hvidevarer.

Allerede for en måned siden advarede BSH Hvidevarer A/S (Siemens og Bosch) i en pressemeddelelse om ekplosionsfarer ved en bestemt type gaskomfurer. Nu bliver der på Siemens' hjemmeside også advaret om en bestemt type tørretumblere.

1

Det oplyses, at der kan være risiko for gasudslip - og i værste fald er der risiko for eksplosion, hvis du har et gaskomfur af mærket Siemens eller Bosch stående, som er produceret mellem 2006 og 2008.

Risikoen skyldes, at der ved nogle komfurer muligvis er sket en beskadigelse af en gastilslutning på komfuret.

Derudover skal man være ekstra opmærksom, hvis man ejer en tørretumbler af mærket Siemens, lyder det i sikkerhedsmeddelelsen:

'Vi har konstateret, at en elektrisk komponent i et begrænset antal Siemens tørretumblere fremstillet i 2002 kan overophede og, i meget sjældne tilfælde, medføre potentiel brandfare,' står der på hjemmesiden.

For at tjekke om du ejer et af de pågældende pågældende produkter, skal du følge en kort guide. For tørretumbleren kan du klikke her, og for gaskomfuret kan du klikke her.

Lene Beier

Der opfordres til, at man straks afbryder gasforsyningen til komfuret, hvis det er omfattet af fejlen. I en tidligere pressemeddelelse fra BSH Hvidevarer fremgik det, at det skulle dreje sig om 250 komfurer, og at producenten arbejder også selv på at opspore de pågældende kunder.

Virksomheden oplyser også, at alle kunder, der måtte have et berørt komfur, får tilbudt en gratis udskiftning af den pågældende gastilslutning hjemme hos kunden selv - uden omkostninger.

Hvis du har brug for assistance i forbindelse med at tjekke dine hårde hvidevarer, kan du ringe til kundeservice hos BSH Hvidevarer A/S på 44 89 88 10.

Har du komfuret eller tørretumbleren installeret? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.