Socialdemokratiske folketingsmedlemmer har en særlig forkærlighed for private skoler til deres børn, viser rundspørge, som Jyllands-Posten har foretaget.

Folketingsmedlemmerne vælger i højere grad end resten af befolkningen at sætte deres børn i en privatskole eller en friskole, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten tirsdag.

Mens godt 14 procent af danske skolebørn samlet set går i frie og private skoler, gælder det for knap 24 procent af folketingsmedlemmernes børn, viser en rundspørge, som Morgenavisen Jyllands-Posten har foretaget.

De 175 folketingsmedlemmer, som er valgt i Danmark, har i alt 77 børn i skolealderen. Ud af dem går 18 i private og frie skoler.

Størst andel af børn i private skoler findes blandt Socialdemokratiets folketingsmedlemmer, hvor cirka en tredjedel af børnene går i privatskole, inklusive de indmeldelser, der er blevet bebudet de seneste par dage.

Der er kommet fokus på de socialdemokratiske folketingspolitikeres valg af skole til deres børn, efter at næstformanden i folketingsgruppen, Mette Frederiksen, som tidligere skarpt har kritiseret forældre for at sætte deres børn i privatskole, har bebudet, at hun nu har meldt sig eget barn ind på en privatskole.

Søndag meddelte også partiformand Helle Thorning-Schmidt, at det ene af hendes to børn efter sommerferien skifter fra folkeskole til en privatskole på Østerbro i København. I forvejen har den politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, sat sit barn i privatskole.

/ritzau/